Meral Özdemir

Okulların kayıt döneminde gündeme gelen, “öğretmen seçme” ve “özel sınıf talebi” tartışmalarına öğrencilerin öğretmenini bakanlık belirleyerek son verecek.  

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak, yeni müfredatı önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. 'iyi insan yetiştirmek' sloganı yeni müfredatta “Bütünleşik Eğitim Modeli” esas alınacağı belirtilen müfredatın detayları tam olarak bilinmezken, çok tartışmalı bir konu ile ilgili de önemli gelişmeler olacağı belirtiliyor.

-390Her kayıt döneminde özellikle birinci sınıfa kayıt edilen öğrenci için okullarda “Öğretmen seçme” ve talepler doğrultusunda okulların oluşturduğu, “Özel sınıflar” sistemine son verecek uygulamayı Bakanlığın devreye koyacağı belirtiliyor. Milli Eğitim Bakanlığın bu sorun için sahada çalışma yaptırdığı ve artık öğrenciye öğretmeni Bakanlığın sistem üzerinden belirleyeceği öğrenildi. 

-391

Yeni eğitim öğretim yılında hayata geçirilecek sistem ile Bakanlık sistem üzerinde sınıflara öğrenci yerleştirilmesi yapıldıktan sonra öğretmen ataması yapacak. Böylelikle velilerin “öğretmen seçme” ve “özel sınıf oluşturma” taleplerinin de önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Diyarbakır’da, “öğretmen seçme” ve “özel sınıf oluşturma” talepleri, hem okul yönetimlerini hem de seçilmek istenen bazı öğretmenleri sıkıntıya sokarken, bu nedenle bazı sınıf mevcutlarının gereğinden fazla şişirildiği belirtildi. 

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

Editör: Ferit Aslan