Diyarbakır'daki rüşvet davasında tahliye çıktı Diyarbakır'daki rüşvet davasında tahliye çıktı

Ferit Aslan

Edirne Cezaevinden 1600 kilometre uzaklıktaki Diyarbakır’a 14 ay sonra ikinci kez özel uçak ile getirilen HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın 3 saatlik hastane ziyaretinin detaylarına ulaştık.

Diyarbakır’da dün akşam saatlerinde hareketli saatlerin yaşanmasına neden olan Selahattin Demirtaş’ın Diyarbakır’daki hastane ziyaretinin detaylarına ulaştık. 

Photo 2024 01 24 09 58 40 2Geçen Cuma günü solunum yetmezliği ve kandaki enfeksiyon değerlerinin yüksek olması nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılan böbrek yetmezliği de bulunan Sadiye Demirtaş’ın değerleri bir türlü düşürülemedi. Eşi Tahir Demirtaş’ı kaybettikten sonra sağlık ve psikolojik olarak çöken Sadiye Demirtaş’ın kanındaki enfeksiyon değerleri bir türlü düşürülemeyince aile, Edirne Cezaevinde bulunan Demirtaş’a durumu bildirmeye karar verdi. 

Photo 2024 01 24 09 58 40 3DEMİRTAŞ, 2 GÜN ÖNCE BAKANLIĞA BAŞVURDU

Annesinin durumunu öğrenen Demirtaş, Pazartesi günü avukatları aracığı ile annesini görmek için Adalet Bakanlığına başvuruda bulundu. Bakanlığın izin vermesi ile Demirtaş, Çorlu’dan kalkan özel bir uçak ile dün akşam saatlerinde Diyarbakır’a getirildi. Demirtaş, havalimanından çok sıkı güvenlik önlemleri altında saat 20.00 sıralarında annesinin kaldırıldığı özel hastaneye getirildi.

ANNE DEMİRTAŞ’A SON ANDA HABER VERİLDİ

Hastanenin yoğun bakım servisinin bulunduğu 2 katı hastalar dışındaki ziyaretçilere kapatıldı. Demirtaş, önce yoğun bakımda bulunan annesi Sadiye Demirtaş’ı ziyaret etti. Oğlunun geleceğinden son anda haberdar olan Sadiye Demirtaş, oğlu ile uzun bir süre görüştü. Anne Demirtaş’ın oğlu Selahattin Demirtaş ile görüşmesinden dolayı çok mutlu olduğu ve moralinin düzeldiği belirtildi. 

P H O T O 2024 01 24 09 58 40EŞİ, KIZLARI VE KARDEŞLERİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Diyarbakır’a 12 Kasım 2022’de yine bugün hayatta olmayan babası Tahir Demirtaş’ın kalp krizi geçirmesi  üzerine getirilen Selahattin Demirtaş, yaklaşık bir saat hastanede kalmış ve yakınları ile ancak 5 dakika koridorda görüşmüştü. Bu kez annesi ile yoğun bakımda görüştükten sonra eşi Başak, kızları ve kardeşleri ile bir odada uzun süre görüştü. 

Selahattin Demirtas In Babasi Vefat Etti H5030 E335B

HASTANEDE 3 SAAT KALDI 

Babasının vefatında Diyarbakır’a gelemeyen Demirtaş, kardeşleri ile birbirlerine taziyelerde bulundu ve birbirlerini teselli ettiler. Demirtaş’ın hastane ziyareti yaklaşık 3 saat sürerken, Demirtaş için hastane içinde ve çevresinde adeta kuş uçurtulmadı. Yaklaşık 300 polis ve askerin önlem aldığı hastane çevresinde Demirtaş’ın çıkışta da görüntüsünün alınmaması için yoğun çaba sarf edildi. 

Hastane ziyareti saat 23.00’te tamamlanan Selahattin Demirtaş, yine aynı yoğun önlemler altında zırhlı araçlarında bulunduğu bir güvenlik konvoyu eşliğinde Hastaneden havalimanına götürüldü. 

Editör: Ferit Aslan