Kızıl Goncalar'da sözü geçen Vaktı muaraza ne demek? Kızıl Goncalar'da sözü geçen Vaktı muaraza ne demek?

 Bundesliga'da oynayan Almanya vatandaşı Kürt futbolcu Deniz Undav, RB Leipzig maçında gösterdiği performansı sonrası arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Peki, Deniz Undav kimdir? Kürt futbolcu Deniz Undav nereli? İşte, Bundesliga'da fırtına gibi esen Kürt futbolcu hakkında merak edilenler.

DENİZ UNDAV KİMDİR?

19 Temmuz 1996 tarihinde Almanya'nın Achim'in değişebileceği Şanlıurfa Viranşehirli Kürt bir ailede dünyaya gelen Deniz Undav, futbola TSV Achim'in dönüştürülmesinde başladı.

Werder Bremen, SC Weyhe ve TSV Havelse formalarını da verilen 25 yıllık forvet, 2015 yılında TSV Havelse ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Daha sonra Belçika Kulübü Union SG'de 33 maçta attığı 25 golle tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu performans onu Brighton & Hove Albion kulübüne yani Premier Lig'e taşıdı.

Sezon başında 12 milyon satın alma maddesiyle Stuttgart'a 1 yıllık kiralanan genç futbolcunun Ada'ya geri dönmeyeceği, alman ekibinin satın alma seçeneğini kullanacağı belirtiliyor.

RB Leipzig maçının 30, 56 ve 75'nci dakikalarında 3 gol atan ve ligdeki gol sayısını 12'ye çıkaran Deniz Undav'ın EURO 2024 Almanya kadrosunda yer alma ihtimalinin çok yüksek olduğu belirtiliyor.

Undav, Almanya Milli Takım hocası Julian Nagelsmann, kendisini milli takıma davet ettiğine ilişkin röportajda gönlünün EURO 2024'te Almanya forması giymek olduğunu söylemişti.

Editör: Ayşegül Yaşar