Boyu oldukça küçük olmasına rağmen Mavi Ejderha olarak adlandırılan deniz canlısı adını hikayesi kadar etkileyici görüntüsüyle de duyuruyor.

Harte Meksika Körfezi Araştırmaları Araştırma Enstitüsü'nün topluluk katılımı direktörü Jace Tunnell, livesience'ye yaptığı açıklamada, boyu 3 santimetreye kadar ulaşabilen bu minik deniz canavarının, çoğu insan için hayal gücünü zorlayan bir varlık olduğunu söyledi.

Adıyla bile insanı fantastik diyarlara götürebilen bu deniz sümüklü böceğinin oldukça ilginç özelliklere sahip olduğunu kaydeden Tunnell, Mavi Ejderhanın okyanusun yüzeyinde yaşayan nadir bir canlı olduğunu ifade etti.

''ERKEK VE DİŞİ ÜREME ORGANINA SAHİP''

''Sırtındaki gümüşi gri renk, suyun altında onu neredeyse görünmez kılıyor. Baş aşağı yüzerken, parlak mavi renkleri de suyun yüzeyinde kayboluyor, bu da ona mükemmel bir kamuflaj sağlıyor. Ufak boyutuna rağmen, avına yaklaşmak için stratejik bir şekilde hareket edebilir ve mukus tabakasıyla kendini savunabilir'' diyen Tunnell, deniz sümüklü böceği olan Mavi Ejderha'nın kendi zehrini üretemediğini, ancak zehirli avını yedikten sonra bunları depolaya bildiğini belirtti.

O göldeki buzlar hızla eriyor O göldeki buzlar hızla eriyor

Mavi Ejder ha'nın tehdit altında hissettiğinde depoladığı zehirli hücreleri serbest bırakarak kendini savunduğunu ve akıntıyla birlikte sürüklenebildiğini, anlatan  Tunnell, Mavi Ejderha hermafrodit bir canlı olduğunu, yani hem erkek hem de dişi üreme organlarına sahip olduğunu, çiftleştikten sonra, birkaç gün içinde onlarca yumurta bırakabildiğini kaydetti.

Tunnell, Mavi Ejderha'nın, sadece adıyla değil, görünümü ve ilginç yaşam tarzıyla da dikkati çektiğini belirterek, ''Bu deniz canlısı sıradışı özellikleriyle, denizlerin derinliklerinde ne kadar çok gizem olduğunu hatırlatıyor. Bu minik yaratık, okyanusun altındaki mucizelerin sadece bir örneğidir'' dedi.

Editör: EYYUP KAÇAR