Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı Diyarbakır’da esnafın hibe lastikleri ile mezar kazıldı

Dünya futbol tarihinde rekor sayılabilecek bir duruma TFF 2. Lig Beyaz Grupta son sırada bulunan depremzede takım Adıyamanspor imza attı. Adıyamanspor, son 5 ayda 7 teknik direktör değiştirdi. 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Adıyamanspor, futbol tarihinde ender rastlanacak bir rekora geçen yıl olduğu gibi bu yılda imza atmaya hazırlanıyor. Depremden en fazla ektkilenen bir kentin futbol takımı olan Adıyamanspor, 24 Ağustos 2023 tarihinde teknik direktör Erol Kapusuz ile bu sezona başladı. Daha sonra sırasıyla Yüksel Yeşilova, Tuğrul Metin, Murat Balaban, Mete Kahraman, Barış Yılmazer ve tekrar Yüksel Yeşilova ile çalıştı. Son 5 ayda Adıyamanspor’u çalıştıran hocalar ve kaldıkları süreler şöyle:

Erol Kapusuz            3 maç 18 gün

Yüksel Yeşilova        2 maç 14 gün

Tuğrul Metin             1 maç 8 gün

Murat Balaban.        3 maç 10 gün

Mete Kahraman       2 maç 11 gün

Barış Yılmazer          4 maç 32 gün 

Yüksel Yeşilova         3 maç 45 gün 

-506Adıyamanspor Kulüp başkanının takımın aldığı her mağlubiyetten sonra teknik direktör değişikliğine gittiği, Futbol Federasyonunun yönetmeliğine göre yılda 2 takım çalıştırma sınırlaması getirilen hocalarında 40 günden az süre çalıştıkları için Adıyamanspor’u bir kaç günlüğüne çalıştırmalarının yasal olarak sayılmadığı öğrenildi. 

2022’DE DE REKOR KIRMIŞTI

Adıyamanspor, 2023’te 5 ayda 7 teknik direktör değiştirirken, 2022 yılında da benzer bir rekor kırdığı ortaya çıktı. 2022 yılında sezona Tolgay Kerimoğlu ile başlayan Adıyaman FK, 9 teknik direktör ile çalışmıştı. Teknik direktörün dayanmadığı Adıyaman FK'de, 2022’de en fazla süre alan isim ise 9 maçla Süleyman Bilgin olmuştu. Adıyamanspor’un 2022’deki teknik direktör istatistikleri ise şöyle :

Tolgay Kerimoğlu    2 maç

Uğur Balcıoğlu        2 maç

Fatih Akyel              4 maç

Ergün Işık                2 maç

Erol Kapusuz          3 maç

Cüneyt Dumlupınar 6 maç

Süleyman Bilgin       9 maç

Sadi Ceri                  4 maç

Özer Karadaş          2 maç

-507

HOCA DAYANMIYOR, KAPTAN DA AYRILDI

Grubunun son sırasında yer alan ve 19 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 13 mağlubiyet alan Adıyamanspor’a hoca dayanmazken, takım kaptanlığını yapan Amedspor’lu eski futbolcu Mansur Çalar’da 2 gün önce kulüp ile yollarını ayırdı. Mansur Çalar’ın, kulüpte yaşanan ekonomik sorunlar ve futbolcuların alacaklarının ödenmemesi nedeniyle yollarını ayırdığı öğrenildi.

Editör: Ferit Aslan