Dicle Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi ve Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ile düzenlenen 1. Uluslararası Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali'nde 428 film arasından seçilen finalistler belli oldu.

Festivalin kurmaca dalı 1.lik ödülüne "Fraktal:Para Adam" filmiyle Zahid Çetinkaya layık görüldü. Ödülü Dicle Üniversitesi Rektörü ve Festival Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karakoç verdi.

Kurmaca dalı 2.lik ödülünün kazananı ise "Baykuşlar ve Sinekler" filmiyle Hasan Aydın oldu. Ödülü İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Festival Direktörü Ahmet Bikiç takdim etti.

Festivale başvuran filmler arasından seçilen kurmaca dalında 3.lük ödülünün sahibi "Gözlerin" filmiyle Korhan Topçu oldu. Ödülünü Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Festival Koordinatörü Doç. Dr. Özcan Demir verdi.

ÖZEL ÖDÜLLER

Diyarbakır Kulp’ta heyelandan kapanan yollar açıldı Diyarbakır Kulp’ta heyelandan kapanan yollar açıldı

Bunun yanında film özel ödüllerinden Endüstriyel Gelişim Platformu EGİDER, özel ödülüne layık görülen "Şşşşşşh" filmiyle Serkan Özyumuşak oldu. Ödülünü Endüstriyel Gelişim Platformu Başkan'ı Zülal Koç takdim etti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi özel ödülüne ise "Trivet/Distan" filmi ile Masum Celayir ve Abdurrahim Karabulut seçildi. Ödülü İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyfettin Arda Öztürkcan takdim etti. Dicle Üniversitesi özel ödülüne ise layık görülen "Huzur Çiftliği/ The Healing Farm" filmi ile Feyzi Baran oldu. Ödülü Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç takdim etti.

Ana Jüri üyesi TV4 Kanal Koordinatörü Filiz Zengin'e teşekkür plaketini Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği ve Festival Başkanı Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir takdim etti.

Ana Jüri üyesi Erdem Yılmaz' a teşekkür plaketini Festival Düzenleme Kurulu Üyesi ve Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Fahrunnisa Kazan takdim etti. Festivale bilgilendirici söyleşisi ile katkı sağlayan Foley Sanatçısı Aleyna Seymen'e Festival Düzenleme Kurulu Üyesi ve Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Sönmez teşekkür plaketi takdim etti. Festivale katılım sağlayan konuklara teşekkür plaketi takdim edildi.

3 gün boyunca film gösterimleri, söyleşiler ve etkinlikler ile devam eden Festival, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi