Özgür Ayaydın

Diyarbakır’da, Haziran ayından bu yana iki kez zam yapılan toplu ulaşım ücretlerine bir zam daha yapılacağı belirtildi. Halk Otobüsleri Kooperatifi, yüzde 50 oranında zam isterken, gözler Belediyenin vereceği tarifeye çevrildi. 

İLK ZAM HAZİRAN’DA YAPILDI

Diyarbakır’da, akaryakıt, asgari üret ve yedek parçalara yapılan zamları gerekçe gösteren Halk Otobüsleri Kooperatifi ve Şoförler Odası, ulaşım ücretlerine zam yapılması için Büyükşehir belediyesine başvurmuş, halk otobüslerinde tam bilete 2 lira, minibüslerde ise, 3.5 liralık zam artışı onaylanmış ve zam, 3 Temmuz’da yürürlüğe girmişti. 

diyarbakirda-otobus-soforunde-koronavirus-tespit-edildi-otobusu-kullanan-yolcular-araniyor

Diyarbakır’da taksi ücretlerine yüzde 55 zam yapıldı Diyarbakır’da taksi ücretlerine yüzde 55 zam yapıldı

13 GÜN SONRA BU KEZ ÖTV ZAMMI YAPILDI

Diyarbakır’da, Haziran ayında yapılan zamdan 13 gün sonra bu kez 2. zam yapıldı. Akaryakıtta ÖTV’nin yüzde 2.5’dan yüzde 7.5’a çıkarılması gerekçesiyle toplu taşıma ücretlerine bir kez daha zam yapıldı. 

4 AYDA 3’ÜNCÜ ZAM KAPIDA

Akaryakıt ve parça fiyatlarındaki artışlar toplu ulaşıma 4 ay içerisinde 3. kez zam yapılmasını gündeme getirdi. Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Pervane, mevcut ekonomik şartlar karşısında dayanacak güçlerinin kalmadığını, zam yapılmaması durumunda 200 halk otobüsünün kontak kapatmak zorunda kalabileceğini söyledi. 

diyarotob

YÜZDE 50 ZAM İSTEDİLER

Halk otobüslerinin yüzde 50 oranında Büyükşehir Belediyesi UKOME’den talepte bulundukları, bunun sadece halk otobüsleri ile sınırlı kalmayacağı, taksi, minibüs ve servislerinde aynı taleplerde bulundukları belirtildi. 

GÖZLER BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE

1618317314756-dd

Toplu ulaşımdaki zam talepleri gözleri bu talepleri karara bağlayacak olan Büyükşehir Belediyesine çevirdi. Büyükşehir Belediye yetkilileri, zam ve yeni tarife taleplerinin sürekli geldiğini, ancak kendilerinin vatandaşların mağdur edilmemesine çalıştıklarını belirtiler. 

''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

CEGA Medyanın konuştuğu yetkililer, kısa bir sürede zam taleplerine yönelik bir çalışma olduğunu ancak, oranın talep edilen oran olmayacağını belirtmekle yetindi. 

HALK OTOBÜSLERİ YAŞLILARI DURAKTA BIRAKIYOR İDDİASI

Öte yandan, bazı illerde halk otobüslerinin 65 yaşındaki vatandaşları artık ücretsiz taşımayacağını açıklamalarından sonra gözler Diyarbakır’a çevrilmişti. Diyarbakır Halk Otobüsleri Kooperatifi, böyle bir karara uymayacaklarını ve sorunu diyalog yolu ile ilgili kurumlarla çözeceklerini açıklamıştı. Ancak, bazı vatandaşlar, bazı otobüslerin duruklardaki orta yaştaki insanları bile 65 yaş sanıp almadıklarını ve durmadan yollarına devam ettiklerini belirtiler. 

Editör: Ferit Aslan