Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak

Diyarbakır açık oto pazarında hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Açık oto pazarına 450 araç getirildi.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan ikinci el açık oto pazarı yetkilileri, çevre il ve ilçelerde dahil şuana kadar 450 aracın pazara getirildiğini ve bunlardan 100'ünün ekspertizlere götürüldüğünü söyledi.

Satış için sıkı pazarlıkların yapıldığını ifade eden yetkililer, yoğunluğa rağmen kredilerdeki yüksek faiz oranlarından dolayı satışların yeterli olmadığını, önümüzdeki süreçte piyasasının rahatlayacağını öngördüklarini kaydetti.

Ergani ilçesinden otomobilini satmaya gelen Mustafa Kurt, şu anda piyasaların durgun olmasından dolayı aracını değerinde satamadığını belirterek, ''otomobilimin dip fiyatı 1 milyon 100 bin lira. Ama normal değeri 1 milyon 350 ile 1 milyon 600 bin arasında. Yeni sahibini bekliyoruz'' dedi.

Batman’dan 12 otomobil getiren Mehmet Parlar ise şu ana kadar satış yapamadıklarını ve kredi faizlerinin bir miktar yüksek olmasından dolayı vatandaşın biraz tedirgin olduğunu kaydederek, ''Ramazan ayı, bayram ve yaz olması nedeniyle piyasanın açılmasını bekliyoruz.  300 binden 1 milyona kadar elimizde araç var'' dedi.

(İHA)

Editör: EYYUP KAÇAR