Diyarbakır’da DEM Parti, büyükşehir ve 17 ilçede 9 kadını belediye başkan adayı göstererek, yerel yönetimlerde adeta, “Kadınların DEM’i (zamanı) dedirtti .

Diyarbakır’da, büyükşehir ve belediyeyi kazandıkları ilçelerde 2 dönemdir kayyım atanan DEM Parti’de, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerdeki aday dağılımında kadın siyasetçilerin ağırlığı ortaya çıktı. DEM Parti, Büyükşehir dahil toplam 9 belediyede kadın kontenjanından belediye resmi eş başkan adaylarını kadın olarak belirledi. 

Diyarbakir-7DEM’İN DİYARBAKIR’DAKİ KADIN ADAYLARI

DEM Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Ayşe Serra Bucak Küçük, Hani’de Besile Narin, Lice’de Dilek Diyar Özer, Kulp’ta Fatma Ay, Kayapınar’da Gülşen Sincar, Bismil’de Mizgin Ekin, Yenişehir’de, Safiye Akdağ, Çınar’da Semra Akyüz ve Silvan’da  Sevim Biçiçi’yi resmi aday olarak gösterdi. 

EN BÜYÜK İLÇEDE İKİ KADIN YARIŞACAK

Diyarbakır’ın en büyük ilçelerinden biri olan Bismil’de ise, seçim iki kadın arasında yaşanacak. DEM Parti Bismil’de Mizgin Ekin’i aday gösterirken, AK Parti ise, Behiye Güneri Arslan’ı aday gösterdi. AK Partinin adayı Arslan, ayrıca Diyarbakır’da iktidar partisi tarafından bugüne kadar gösterilen ilk ve tek kadın aday oldu.

Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı

Editör: Ferit Aslan