Ferit Aslan

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, 25 yıl önce belediyede çalıştığını belirterek “Ailemin hepsi burada, fırsat buldukça şehre geldim. Malum ben uzun süre bürokrasideki görevim nedeniyle Ankara’da kaldım. Adaylığım açıklandıktan sonra evimi Diyarbakır’a getirdim” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAK

Diyarbakır'ın deprem bölgesinde yer aldığını belirten Bilden, şöyle konuştu:

''Dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bağlar, Sur ve Huzurevleri bölgesinde kentsel dönüşüm yaparken hiç kimsenin hakkının kaybolmasına müsaade etmeyeceğim. Belediye olarak  arsa üreteceğiz ve bu insanların çok daha ucuz bir şekilde tekrar konutlarına kavuşabilmelerini sağlayacağız. Diyarbakır’ın ulaşımla ilgili çok önemli sorunu var. Onunla ilgili farklı projelerimiz var.''

Whatsapp Image 2024 02 29 At 12.12.03 (1)

''DİYARBAKIR ÇOCUĞUYUM''

İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

Bilden, bir adayın seçime girdiği yerle bağının olması gerektiğini vurgulayarak, “Ben Diyarbakır çocuğuyum. Burada doğdum, eğitimimi burada aldım. Ailem burada, dostlarım, arkadaşlarım… Oynadığım sokak belli. İnanın çocukluğumdan beri ‘Bir gün belediye başkanı olursam kendi ilimden olmam gerekir’ diye bir düşüncem vardı” ifadesini kullandı.

Whatsapp Image 2024 02 29 At 12.12.04

Bilden, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Aday olduğum günden beri şehirle ilgili önemli projelerim var. Bu şehrin mutlaka iyi yönetilmesi gerekir. Bizim kurduğumuz ekip de iyi bir ekip. Merkezdeki dört ilçemizin belediye başkan adayları da çok iyi arkadaşlarımız. Onlarla beraber bir ekip olduk. Büyükşehri, merkez dört ilçeyi ve kalan 13 ilçeyi almak için yola çıktık. Elimizden gelen her türlü çabayı da sarf ediyoruz.”

“BENİMSEDİĞİM BİR YÖNTEM OLAMAZ''

 Kayyım uygulamasıyla ilgili ilgili soru üzerine Bilden, “Malum AK Parti’nin temel felsefesi, millet iradesinin üstünlüğüdür. Halk ne karar verirse, sandıktan ne sonuç çıkarsa büyük bir saygı duyarız. Biz halkın hizmetkârıyız. Halkın kararları her zaman başımızın üstündedir. O nedenle kayyum gönülden benimsediğim bir yöntem olamaz ancak kayyım sistemi, zorunlu bir sistem. Ben o konuya çok da girmek istemiyorum. Hepimizin bildiği sorunlar var. Halk beni seçerse kayyımı da sonlandırmış oluruz” dedi.

Whatsapp Image 2024 02 29 At 12.12.02

BAĞLAR FORMÜLÜ

Bilden, kayyım sistemine alternatif olarak bazı kesimler tarafından dillendirilen Bağlar Formülü (birinciye mazbata verilmemesi, ikinci sıradaki adayın başkan yapılması) konusunda ise şunları söyledi:

“Ben seçilerek belediye başkanı olmak istiyorum. Ben hiçbir zaman böyle bir formülü düşünmedim. Bir yarışa girdim, o yarıştan birinci çıkarak belediye başkanı olmak istiyorum. Yaklaşık 40 gündür sahadayım. Çok ciddi bir teveccüh var. Projelerimi de peyderpey açıklıyorum ve birinci çıkarak seçileceğimden zerre kadar şüphem yok.”

Editör: Ferit Aslan