Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Stefano Fantaroni ve beraberindekiler, CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. 

AB Heyetinin ziyaretinde yerel seçimler ve bu süreçte izlenecek yollar görüşüldü. CHP il başkanı Atik, partisinin kentteki çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.. Bölgedeki seçmenle nasıl bir ilişki kurdukları yönündeki soruları da yanıtlayan Atik, “Bölgede çalışmalarımız başladı, aslında genel seçimlerden bu yana seçmenle bağımızı koparmadık. AKP baskıyla oy almaya çalışıyor ama halkımız bu baskılara boyun eğmeyecek.  Korkutma politikasına 31 Mart yerel seçimlerinde halkımız gereken cevabı verecek.” dedi. 

İsrail'in filistine yönelik saldırılarının da konuşulduğu görüşmede,  CHP İl başkanı Atik, AB üyesi ülkelerin bu konuda ne gibi yaptırımlar uyguladığını sordu. AB Komisyonu üyeleri, Avrupa Birliği'nin gerekli yaptırımları uyguladığını, amgargo ve kısıtlamalara gidildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Avrupa Birliği, İsrail ve Filistin savaşı için gerekli ambargoyu uygulamış, ama bugün baktığımızda Türkiye’nin herhangi bir ambargosu yok. Bizce önce Türkiye İsrail’e demir çelik ihracatını kesmeli. O demir çelik İsrail’in silah üretiminde kullanılıyor.” 

Editör: HABER MERKEZİ