Özgür Ayaydın

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu sosyal medya paylaşımında ''Diyarbakır Tedavi gördüğü hastanede hakkın rahmetine kavuşan Refah Partisi 20. Dönem Diyarbakır Milletvekili Yakup Hatipoğlu’na Allah’tan rahmet;ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.Mekânı cennet olsun.'' ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı

Whatsapp Image 2023 12 06 At 20.46.04

HAFIZ YAKUP OLARAK TANINIYORDU

1937 yılında Diyarbakır’ın Hani ilçesinde doğdu. Diyarbakır halkı ve aydınları tarafından “Hafız Yakup" olarak tanınmaktadır.  İlk tahsilini Hani'de yaptı. İlçesinde o tarihlerde ortaokul bulunmaması hasebiyle ortaokulu Diyarbakır'da okuduktan sonra lise öğrenimini de yine Diyarbakır da Diyarbakır İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Ortaokulu okuduğu dönemde, 11 yaşlarında Hafızlığa başladığı hocası hafız Muhammet İmamoğlu’nun yanında hıfzını tamamladı.  968 tarihinde Diyanet Teşkilatında İmam Hatip olarak görev almaya başladıktan kısa bir süre sonra 1970 tarihinde Diyarbakır Ulu Cami İmam Hatipliğine atandı. 14 yıl Ulu Cami'de bilfiil görev yaptıktan sonra 1984 tarihinde emekliye ayrıldı.

Ulu Cami'de görev yaparken güzel hitabeti nedeniyle okuduğu hutbelerle şehir halkının büyük hayranlığını kazandı. Emekliye ayrıldıktan sonrada dini hizmetlerine ara vermeyip zaman zaman gerek Diyanet Teşkilatı ve gerekse Milli Görüş dernekleri vasıtasıyla yurtdışına gidip hem din görevliliğini yapmaya, hem de dini konferanslar verdi.

 1995 seçiminde ise Diyarbakır 20. Dönem milletvekili olarak meclise girdi.

Editör: Özgür Ayaydın