Ferit Aslan

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, daha önce yaptığı açıklamada Diyarbakır’a otoban ağının getirilmesinin 2035’e kadar halay olduğunu söylemiş ve bakanlıktan yanıt istemişti. Bakanlıktan o yanıt geldi.

-145

CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanının yanıtlaması istemiyle verdiği soru öneresinde, bakanlığın 2023-2035 otoyol ağı projesinde Diyarbakır otoban ağı dışında tutulduğunu belirterek, aşağıdaki soruların yanıtlanmasını istemişti. 

1. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023-2035 otoyol ağı projesinde Diyarbakır otoban ağının proje dışında tutulmasının izahı ve gerekçesi nedir?

2. Diyarbakır otoyol bağlantısının projelendirilerek hayat geçirilmesi amacıyla Bakanlığınızca ivedi olarak somut adın atılacak mıdır?

3. Diyarbakır’ın büyük bir özlem duyduğu otoban projesi Şanlıurfa’ya kadar gelirken

-146

Diyarbakır’a projelendirilmemiş olup, Diyarbakır’ın tarihi bir kent, bölgenin siyasi, kültürel ve aynı zamanda sanayi merkezi olduğu göz önüne alındığında, Diyarbakır da otoban sorunun giderilmesi hususunda Bakanlığınızca ivedi etkili ve somut önlemler alınarak ilgili projelendirme yapılacak mıdır?

4. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2023 yılı bütçesinde Diyarbakır iline ayrılan toplam ödenek tutarı ne kadardır? Bu ödenek tutarı hangi kalemler için kullanılmıştır?

5. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2024 yılı bütçesinde Diyarbakır ilinde eksik kalan proje ve yatırımların tamamlanması amacıyla ayrılacak toplam ödenek tutarı ne olacaktır?

BAKANLIKTAN DİYARBAKIR İÇİN YANIT GELDİ

Bakanlıktan Tanrıkulu’nun yazılı soru önergesine yanıt verildi. Yanıtta, Şanlıurfa-Ovaköy Otoyolu; 2035 yıl hedef otoyol projeleri kapsamında olup bütçe imkanları doğrultusunda söz konusu otoyolun yapımının gerçekleştirileceği belirtildi.

Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor

Diyarbakır bağlantısının iptaline yönelik herhangi bir durum söz konusu olmadığı belirtilen yanıtta, “Yapım çalışmaları; 2023 yılı yatırım Programında belirlenmiş olan projeler ve bu projelere ayrılmış olan bütçe ödenekleri doğrultusunda yürütülmektedir. 2024 yılı Yatırım Programı, henüz resmi olarak yayımlanmadığı için ödenekler netleşmemiştir” denildi.

Editör: Ferit Aslan