Nazmi Kahraman

Diyarbakır’daki sağlıkçılar: Tüccar değil, hekimiz Diyarbakır’daki sağlıkçılar: Tüccar değil, hekimiz

Turizmden hak ettiği payı almak için son dönemde atağa kalkan Diyarbakır'da kamu ve sivil toplum kuruluşları ortaklaşa çalışma yürütüyor.

Bu kapsamda 7-9 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen İzmir 17. Uluslararası Turizm ve Ticaret Fuarında ilgi odağı olan Diyarbakır, şimdi de İstanbul’da görücüye çıkmaya hazırlanıyor.

Ziyaretçi olarak yansıyacak

Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç konuyla ilgili, kentin tarihi, kültürü ve yöresel lezzetlerin  14-17 Aralık 2023 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı C Terminali etkinlik alanında düzenlenecek Diyarbakır Tanıtım Günleri'nde İstanbullulara tanıtacaklarını söyledi.

Gastronomi lezzetleri, geleneksel el sanatları, somut ve somut olmayan kültürel mirasları, dengbejleri ve surlardan oluşan ihtişamlı standıyla ziyaretçilere unutulmayacak bir deneyim yaşatacaklarını vurgulayan Genç, ‘’Bu fuar ve tanıtım günleri etkinlikleri bahar ayıyla Diyarbakır'a ziyaretçi olarak yansıyacak. Çok sayıda kültürel varlığa sahip kadim Diyarbakır, bölgenin gözde turizm şehridir.’’ dedi.

Editör: Nazmi Kahraman