Özgür Ayaydın

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bahar aylarında istediği ziyaretçileri ağırlayamayan Diyarbakır'a yaz ve sonbaharda beklentilerin üzerinde turist geldi.

Bu sayede geliri artan esnafın yüzü gülerken, kadim şehir gelecek yıl daha fazla turist ağırlamanın hesabını yapıyor. Bu amaçla düzenlenen İzmir 17. Uluslararası Turizm ve Ticaret Fuarı ile yarın başlayacak olan İstanbul'daki Diyarbakır Tanıtım Günleri'nin gelecek yıl ziyaretçi sayısına katkı sunacak.

Diyarbakır Otelciler Birliği Başkanı Veysi Kaya, çok sayıda kültürel varlığa sahip kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin özellikle İç Kale, Ongözlü ve Malabadi köprüleri, Zerzevan Kalesi, Dört Ayaklı Minare ile Sur ilçesindeki diğer eserleri gezdiğini söyledi.

2-21

Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı

 YATAK KAPASİTESİ 8 BİN

Diyarbakır’da 35 i turizm belgeli olmak üzere 109 konaklama tesisinin bulunduğunu işaret eden Kaya, ''8 bin yatak kapasitemiz var. Yeni tesislerle gelecek yıl yatak sayımız 10 bine yaklaşacak. Diyarbakır’ın ekonomisi turizmle canlanmaya başladı. Diyarbakır, bölgede turizmin kalbi niteliğindedir.’' dedi.

2024 HEDEFİ 1 MİLYON 500 BİN

Turizmdeki canlanmanın otellerin doluluk oranına yansıdığı vurgulayan Veysel Kaya, şöyle konuştu:

‘’Geçen yıl 2023 için 1 milyon turist hedefimiz vardı . Daha 11 ayda 1 milyon hedefini aştık. 2023’ü 1 milyon 250 bin konaklama ile tamamlayacağımızı düşünüyoruz. 2024 için hedefimizi 1 milyon 500 bin olarak belirledik. Şehrimizin turizmden aldığı pay, henüz  hak ettiği düzeyde değil. Bir kaç yıl içinde hakkını alacak.'' ifadelerini kullandı.

Editör: Özgür Ayaydın