Valilikten yapılan açıklamada,  4342 Sayılı Mera Kanunu ve Mera Yönetmeliği Hükümleri uyarınca ihtiyaç fazlası Mera ve Kışlakların hertürlü kiralama işlemleri İl Mera Komisyonlarınca yürütüldüğü belirtildi.

Diyarbakır İl Mera Komisyonu'nun, ilde ihtiyaç fazlası mera olmadığı (bulunmadığı) için diğer İllerden gelecek göçerlere mera kiralaması yapılmayacağı belirtilerek, şöyle denildi:

''İlimiz mülki sınırrı dâhilinde bulunan mera, yaylak ve kışlak alanlarında ıslah amaçlı kiralama talepleri Mera Yönetmeliğinin hükümlerine göre ayrıca değerlendirilecektir. Kayapınar, Yenişehir, Bağlar ve Sur, Çınar, Bismil, Ergani, Çermik, Eğil, Kocaköy ve Silvan İlçelerimiz için 15 Mart 2024 tarihinde başlayıp 15 Eylül 2024 tarihinde sona erecektir. Kulp, Lice, Dicle, Hazro, Çüngüş, Hani İlçelerimiz için de 1 Nisan 2024 tarihinde başlayıp 15 Eylül 2024 tarihinde sona erecektir.''

İL DIŞINDAN GELENLERE CEZA UYGULANACAK

Meralardan, meranın ait olduğu mahallede ikamet eden veya tahsis kararı alınan hayvan sahipleri yararlanacağı işart edilen açıklamada, ''İlimiz sınırları dışından gelen sürü sahiplerinin ilimizdeki mera, yaylak ve kışlaklarda izinsiz hayvan otlattıklarının tespiti halinde, 2024 yılında İl Mera Komisyonunca beher Büyükbaş Hayvan için 250 TL, beher küçükbaş hayvan için 25 TL’nin üç katı olarak tahsil edilir. '' ifadeleri yer aldı.

Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Editör: Özgür Ayaydın