Ferit Aslan

Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi

Barış Bildirisine imza attığı için üniversitedeki görevinden ihraç edilen Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk’e, İstinaf Mahkemesinden de red kararı geldi. 

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 22 yıl görev yapan ve kültürel çalışmalar perspektifinden film ve medya çalışmaları, anlatılar ve gündelik hayatın sosyolojisi alanında akademik çalışmalar üreten DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk’in İstinaf mahkemesindeki davasında karar çıktı.

Depo Photos 17969806Mahkeme, Barış Bildirisi imzacısı olması nedeniyle görevinden ihraç edilen Çelenk’i açtığı iade davasında yerel mahkemenin kararına uyarak red kararını onadı. 

Konu ile ilgili sosyal medya hesabında açıklama yapan Çelenk, “Bugün birçok meslektaşım ve arkadaşımla birlikte benim de göreve iademin reddi kararı 13. BİM tarafından onandı, yani göreve iademiz idare mahkemesinden sonra istinafta da reddedildi. Şimdi mücadele Danıştay’da sürecek” dedi. Çelenk, paylaşımının devamında şöyle dedi:

Images-21

“Geri dönme mücadelemiz politik bir mücadeledir, onur mücadelesidir. Vazgeçmeyeceğiz! Bundan tam 7 yıl evvel, ihraçtan kısa süre sonra Seğmenler Parkı’nda -2 derece soğukta yapılan “Hikayelerle Direnmek” başlıklı Sokak Akademisi dersinde hep birlikte dediğimiz gibi “Bize her yer üniversite!” 

Editör: Ferit Aslan