Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

Diyarbakır’daki  dün Newroz kutlamasına bir ilki gerçekleştirerek  Şivan Perwer’i getirmek isteyen DEM Parti’nin bütün çaba ve isteklerine rağmen bu talebi gerçekleşmedi. 

Newroz kutlamalarının finalini dün Diyarbakır’da gerçekleştiren DEM Parti’nin, kutlamalar için bir ilki gerçekleştirmek istediği ancak bunun gerçekleşmediği ortaya çıktı. 

P H O T O 2024 03 22 11 20 02Kutlamalarda yüzbinlerce kişiye konser verecek sanatçıları çıkarmak isteyen DEM Parti’nin, hem Kürtlerin ünlü sesi Şivan Perwer hem de Civan Haco’ya teklif götürdüğü öğrenildi. Geçmiş yıllarda Batman Newroz’unda çıkan Civan Haco’nun bazı nedenlerden dolayı gelemediği öğrenildi. 

DEM Partiye seçim şarkısı da yapan Şivan Perwer’i Diyarbakır Newroz’una getirmek isteyen DEM Partinin bütün çaba ve girişimlerine rağmen bu istediğinin gerçekleşmediği öğrenildi. 

Thumbs B C 6067C9568Fe1402D70284Afc9Fd78548İktidar ile HDP arasında çözüm  sürecinin yürütüldüğü 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi eski Başkanı  Mesut Barzani ile Diyarbakır’da bir araya gelen Kürtlerin dünyaca tanınan sesi Şivan Perwer’i, sanatçı İbrahim Tatlıses ile düet yapmıştı.

Editör: Ferit Aslan