Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı Diyarbakır Çınar’da operasyon: 6 gözaltı


Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile ALZ Diyarbakır işbirliğiyle 14 Kasım'da açılan "5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı" rekor katılımla sona erdi.

 Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkez’inde ziyarete açılan ve büyük ilgi gören fuarı, 347 bin 641 kişi ziyaret ederek kendi rekorunu yeniledi. 
 57 ilden 168 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla Diyarbakır’da beşinci kez düzenlenen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, zengin içeriğiyle, yöresel ürünlerin markalaşması, coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin tanıtımı ve yeni  pazarlara ulaşmasında önemli  bir buluşma noktası oldu. 

Fuar kapsamında düzenlenen Diyarbakır 5. Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Yarışması'nda  usta aşçılar, öğrenciler ve ev kadınları, birbirinden leziz  yemekler, pastalar ve tatlılar  altın madalya için kıyasıya yarıştı. Ayrıca minik eller tarafından hazırlanan meyveli yoğurt ve pankekler de ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

Altı gün boyunca Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergilendiği ve Erzurum’un "Onur Konuğu İl" olarak katıldığı fuarda, Erzurum’un coğrafi tescilli Göğermiş, Çivil peyniri, tereyağı ve  yöresel yemekleri, Sahne Mutfak'da hazırlandı ve ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

TADIM ATÖLYELERİNDE GEÇMİŞLE BUGÜN BULUŞTU

Fuar kapsamında kurulan Sahne Mutfakta tarihten gelen birçok mutfağın yemek kültürünün yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla, usta  aşçılar, unutulmaya yüz tutmuş başta Diyarbakır olmak üzere birçok kentten farklı konu başlığında yöresel ve coğrafi işaretli yemekleri hazırladı.  Ayrıca bu lezzetlerin püf noktaları, ziyaretçiler, akademisyen, gastronomi yazarı, blogger, şefler ile lezzet düşkünlerine  tadım atölyelerinde özel sunumlarla buluşturuldu.

KATILIMCI SAYISI GEÇEN YILA GÖRE 91 BİN KİŞİ ARTTI 

Bu arada fuara misafir olan şefler tarafından hem Diyarbakır’ın hem de kendi şehirlerinin yöresel lezzetlerinin sunulduğu atölyeler de gerçekleştirildi. 
 Geçen yıl 256 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı, bu yıl 347 bin 641 kişi gezdi. Böylece katılımcı sayısı geçen yıla göre 91 bin kişi artmış oldu.  
 

Editör: Meral Özdemir