Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da Haziran 2015 tarihinde HDP mitinginde patlayan bombalardan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun kendisini aradığını, ancak ikisine de yanıt vermediğini söyledi. 

Kobani olayları davası nedeniyle tutuklu yargılanan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, esas hakkındaki beyanlarına 3 gündür devam ederken, Diyarbakır mitinginde patlayan bombalar ile ilgili bilinmeyen bir gerçeği 8 yıl sonra açıkladı. 

-296Demirtaş, mahkeme tutanaklarına giren beyanlarında, 7 Haziran 2015 seçimlerine bir hafta kala anketlerde HDP’nin oy oranlarının yüzde 13-14’lerde olduğunu ve AK Partinin tek başına iktidarı kaybettiğini ve Erdoğan’ın kendilerini tehdit ettiğini söyledi. 

-298Demirtaş, Diyarbakır’da 5 Haziran 2015 HDP mitinginde IŞİD tarafından patlatılan bombalardan sonra yaşananları ise, “O arada Erdoğan telefonla aradı, telefonuna çıkmadım. En çok ona koyan da budur. Söylemiş duydum ‘o kendini kim sanıyor da telefonlarıma cevap vermiyor’ demiş. 22 defa Davutoğlu aradı. Cevap vermek istemedim çünkü gözümün önünde insanlar hayatını kaybetti. ‘Beni aramasınlar çıkıp halktan özür dilesinler’ dedim.”

Editör: Ferit Aslan