TÜBİTAK bir süre önce 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'daki araştırmacıların Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek üzere, “1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında, “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel Çağrısı - BİNBİRÇABA” yı açtığını duyurdu.

Yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeler desteklemeyi hedfleyen Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programına başvuru yapmak üzere Dicle Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydemir’in yürütücülüğünde proje çalışmalarına başlandı.

Tübitak

Amedspor!'un şampiyonluk sevinci ceazalandırıldı Amedspor!'un şampiyonluk sevinci ceazalandırıldı

Aynı zamanda Fen Fakültesi Anorganik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Aydemir’in yürütücülüğünde hazırlanan “Yeni Nesil Optikçe Aktif Geçiş Metal-Amido-Fosfinit (MAF) Komplekslerinin hazırlanması, Elektrokimyasal/Spektroskopik özelliklerinin incelenmesi ve Azeotropik HCOOH/Et3N Ortamında Asimetrik Transfer Hidrojenasyonundaki Katalitik Aktivitelerinin Araştırılması” ile TÜBİTAK'a başvuru yapıldı.

1 milyon 500 bin TL bütçeli olan ekbinde Prof. Dr. Nermin Meriç, Prof. Dr. Cezmi Kayan, Prof. Dr. Ahmet Kılıç, Prof. Dr. Remziye Güzel'in de yer aldığı proje TÜBİTAK 1001 BİNBİRÇABA programı kapsamında kabul edildi.

(Haber Merkezi

Editör: Özgür Ayaydın