Özgür Ayaydın

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM)  yerel seçimde  aday belirlemede yaptığı ön seçim süreci devam ediyor.

DEM’in kazanma ihtimali en yüsek 3 büyükşehir olan Diyarbakır, Mardin ve Van’da yapılan ön seçimin ilk turunda sadece Diyarbakır'dan kadın eş başkan adayı Serra Bucak seçilebildi.

DİYARBAKIR'DA 5  KADIN ADAY YARIŞTI

Gece tamamlanan oy sayımı sonucunda 5 kadın aday arasında Serra Bucak 4 bin 875 oy ile kullanılan oyların yüzde 54.8’ini aldı.

Böylece Serra Bucak, yüzde 50’yi aşarak ilk ön seçimde aday olmaya hak kazandı. Seçimde ikinci sırada yer alan Gülşen Özer ise 3151 oyda kaldı.

Serra4

KADIN VE ÇOCUK UZMANLIK ALANI

Bucak ilk turda eş başkan adaylığı kazanarak dikkatleri üzerine çekti.

Diyarbakır doğumlu, aslen Siverekli olan Bucak, 2006 yılında Almanya’da Köln Üniversitesi- Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinden mezun oldu. 2006-2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi koordinatörlüğü yaptı.2014-2016 yıllarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyeliği yaptı.

2016-2022 yıllarında çocuk ve kadın alanlarında ''sosyal çalışmacı'' olarak çalışmalar yürüttü. ÇocukÇa Derneği ve ZimZim kreş kurucularından olan Bucak, halen Yeşil Sol Parti Diyarbakır il yönetimi içerisinde yer alıyor.

ERKEK ADAY YARIN BELİRLENECEK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi erkek eş başkan adayları dün yapılan ilk  ön seçimde 11 adayın hiçbiri yüzde 50’yi aşamadığı için delegeler yarın ikinci kez oy kullanacak.

Delegeler ikinci tura kalan Garip Kandemir ile Doğan Hatun arasında seçim yapacak.

Dünkü seçim sonucunda Garip Kandemir 2 bin 718, Doğan Hatun ise bin 973 oyla ikinci oldu. Bu nedenle yarınki ön seçimde bu iki aday yarışacak.

3 İLÇE ADAYINI KOMİSYON ATAYACAK

Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor

Diyarbakır’da 14 ilçede eş başkan aday adayları kesinleşirken, Çüngüş, Çermik ve Dicle ilçelerinin belediye eş başkan adayları seçim komisyonu tarafından belirlenecek.

Editör: Özgür Ayaydın