Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), 2023’te paylaştığı verilere göre, mutluluktan uzakta olan şehirlerin başında Diyarbakır yer aldı. Raporun demografik açılımında insanların mutsuzlukları ise ekonomik koşullara bağlandı. Diyarbakır’dan sonra en mutsuz şehirler ise Antalya, Trabzon, İzmir, Ankara ve Samsun oldu.

Medyascope’un haberine göre, Diyarbakırlıların sekiz yıl içinde seçtikleri belediye başkanlarının görevden alınıp, çoğunun tutuklanması ve yerlerine kayyum atanmasından sonra 31 Mart seçimleri katılımın az olmasına rağmen DEM Partili Eş Başkan adayı Ayşe Serra Bucak’ın yüzde 64 oy alması ile sonuçlandı. Böylece DEM Parti, yeniden büyükşehir belediyesini ve 13 ilçe belediyesini kazandı. Belediyelerin kazanılması ve kayyum uygulamasının son bulması kent sakinlerinin büyük çoğunluğunu fazlası ile mutlu etti.

Amedspor ilk kez şampiyonluğun kapısını araladı

Büyükşehir Belediye takımı olarak kurulan ve daha sonra adını Amedspor olarak değiştiren Amedspor’un da elde ettiği başarı adeta TÜİK verilerine inat kent sakinlerini fazlası ile mutlu ediyor. Maçlarını son haftalarda 33 bin seyirciyle oynayan ve birinci ligin kapısını aralayan Amedspor’un kentte yarattığı coşku 7’den 70’e herkesi fazlası ile mutlu etti.

Diyarbakır Çermik’te çocuklara Kur-an’ı Kerim’e geçme programı Diyarbakır Çermik’te çocuklara Kur-an’ı Kerim’e geçme programı

Takımın dün (14 Nisan 2024) deplasmanda rakibi Kastamonuspor’u 1-0 yenmesi ve puan farkını altıya çıkarmasıyla şampiyonluğun kapısını aralaması kentte büyük bir coşku ve sevinç ile karşılandı.

Yıllardır, kayyum ile yönetilen belediyelerin destek vermediği, gittiği deplasmanlarda ayrımcılık ve zaman zaman saldırılar ile karşılaştığı, yıllar süren deplasman seyirci yasağıyla Amedspor, bu yıl yakaladığı başarı ile herkesi mutlu etti.

Tarihinde ilk kez birinci lige çıkmanın kapısını aralayan Amedspor’un dünkü maçı sadece Diyarbakır’da değil, Van, Mardin gibi birçok il ve ilçede belediyelerin kurduğu dev ekranlarda binlerce kişi tarafından izlendi.

Editör: Nazmi Kahraman