Müdür Genç, 48. Turizm Haftası açılış programında yaptığı konuşmada, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri,  Zerzevan Kalesi ve Malabadi köprüsü, 12 bin yıllık geçmişe sahip Hilar Mağaraları ve Çayönü, İç Kaledeki mekanlarla büyük potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

Whatsapp Image 2024 04 17 At 10.57.32

 Diyarbakır' tüm değerleriyle yerinde tanıtmak için turizm sektör temsilcilerini ağırlama programlarına hız verdiklerini aktaran Genç, şunları kaydettİ:

''Farklı şehirlerden gelen seyahat acentası yetkilileri, inanç turizmigezi programı kapsamında üç gün ağırlanarak Diyarbakır’ın inanç turizmi potansiyeli tanıtılmış ve neticesinde birçok tur şirketinin rotasını buraya çevirmesine vesile olunmuştur. Tur operatörlerinin Diyarbakır’a yönelmesine ve ziyaretçi artışına vesile olmuştur. Geçen sene İlimizin de yaşamış olduğu deprem felaketinin etkilerine rağmen, ziyaretçi sayısı yıl sonunda 1 milyon 253 bine ulaştı. 9 günlük bayramı tatili sürecinde otellerin doluluk oranı yüzde 100’ü bulmuştur. Bayram tatili sürecinde Diyarbakır Müze Müdürlüğü ve Zerzevan Kalesinde ziyaretçi rekoru kırılmıştır. Bu yıl bayram tatili ile ziyaretçi sayısı 400 bine yaklaşarak rekor bir sayıya ulaşılmıştır.''

R E K O R

19 NİSAN'DA BAŞLIYOR

19 Nisan’da ilk seferini gerçekleştirecek olan Mezopotamya Ekspresi ileDiyarbakır’daki turizm yoğunluğunun daha da artacağı işaret eden  Genç, bu yıl  48. Turizm Haftası ve Turizm sezonunu “Diyarbakır, geçmiş uygarlıkların sergilendiği bir açık hava müzesidir.” sloganıyla başlattıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Özgür Ayaydın