İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen ve tarihi Ulu Caminin önünde 18 yıl bekleyen Ramazan Pişkin’in katil zanlısı yakalanırken, Ulu cami filozofsuz kaldı. 

P H O T O 2024 02 01 15 12 08Diyarbakır ve sosyal medyada, “Diyarbakırlı Ramazan hoca” ve “Diyarbakır’ın filozofu” olarak bilinen Ramazan Pişkin, dün İstanbul’da kendisine ait çay ocağında uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirmişti. 

BAKAN AÇIKLADI, KATİL ZANLISI YAKALANDI

Türkiye’de büyük bir üzüntü yaratan olaydan sonra Pişkin’in cenazesi, bugün Diyarbakır’a getirilerek 18 yıl boyunca kapısında beklediği tarihi Ulu Cami’de cenaze namazı kılındı. İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından katil zanlısının yakalandığını duyurdu. Yerlikaya Paylaşımında şöyle dedi:

"İstanbul Fatih’te dün uğradığı bıçaklı saldırıda maalesef hayatını kaybetmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucu Ramazan Hoca’nın katil zanlısı E.B. yakalanmıştır."

ULU CAMİ FİLOZOFSUZ KALDI

Photo 2024 02 01 15 12 08 2Diyarbakır’ın kalbi sayılan tarihi Sur ilçesindeki Ulu Camide 18 yıl bekleyerek gelip gidenlerle sohbet etmesi ile “Diyarbakır’ın filozofu” olarak ta bilinen Ramazan Pişkin’in öldürülmesi, ulu cami çevresindeki esnafların sarstı. 

Ulu caminin girişinde Ramazan hoca için bir yazı asılarak, cenaze namazının kılındığı ve nerede defin edildiğine dair bir duyuru asıldığı görüldü. 

Editör: Ferit Aslan