Diyarbakır Dicle Üniversitesi 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla sürekli işçi statüsünde 'Hayvan bakıcısı'' alımı için yaklaşık 2 ay önce ilana çıkmıştı.  

İŞKUR’A başvuruda bulunan başvuran adayların istenilen şartlara sahip olmadığı tespit edildiğinden, ilan iptal edilmişti.

Bunun üzerine ihtiyacın giderilmesi amacıyla çoban alımı için Dicle Üniversitesi Rektörlüğü yeniden ilana çıktı.

ÇOBANLIK SERTİFİKASINA SAHİP OLMA ŞARTI

Adaylardan istenilen şartlar şöyle:

''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

''18-30 yaş aralığında en az İlkokul - en fazla Ortaöğretim (Lise) mezunu olmak, "Sürü Yönetimi" (Çobanlık) sertifikasına ilan tarihinden önce sahip olmak, (İlan tarihinden sonra alınan  belgeler geçersiz sayılacaktır.), Başvuru yapacak personelin açık ve kapalı alanlarda görevini yapmasına engel sağlık sorununun (Ruhsal ve Fiziksel) bulunmaması, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak, Alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün (2 ay) olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi bildirim süresi beklenmeksizin tazminatsız feshedilecektir.

16 NİSAN'DA KURA ÇEKİMİ YAPILACAK

İstihdam edilecek kadro sayısının 4 katına kadar aday, İŞKUR tarafından bildirilen başvurular arasından noter huzurunda çekilecek kura sonucunda belirleneceği aktarılan ilanda, ''Ayrıca kura ile aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Kura çekimi 16 Nisan 2024 tarihinde Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde yapılması planlanmış olup, adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecek.'' dedi.

Editör: Özgür Ayaydın