Ferit Aslan

Diyarbakır ve 17 ilçesinde eş belediye başkan adaylarının belirlenmesi için DEM partinin yaptığı ön seçimin ikinci tur tarihi belirlendi. 

Diyarbakır Büyükşehir ve bir çok ilçesinde DEM partinin yaptığı ön seçimde adaylar ilk turda alması gereken yüzde 50+1 oyu ayamayınca seçim ikinci tura kalmıştı. Gözler yapılacak ikinci tur seçimlere çevrilirken, bunun tarihide partinin eş genel başkan yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki tarafından açıklandı. 

Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı

232251Tiryaki, demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştirdikleri halk oylamasının Diyarbakır’daki ikinci turunun bir aksilik çıkmaması durumunda 20 Ocak’ta yapılacağını açıkladı. Tiryaki, binlerce partili ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin oy kullandığı halk oylamasına yoğun ilgi olduğunu söyledi. 

DEM Partinin, ön seçim ile Demokrasinin kendi içerisinde kurumsallaşması için önemli bir mesafe kat ettiğini belirten Tiryaki, “Bazı yerlerde eksiklikler oldu, bunun nedeni, bazı yerlerde salonların küçük, delege sayısının çok yüksek olması ve gizliliğe sirayet edecek ortam kalmamıştı. Hileler oldudan çok, biraz eksikler oldu. Ön seçimler ile görkemli bir iş yaptığımızı ve demokrasi şöleni olarak gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Sadece birkaç ilçedeki tartışma yüzünden bir kuşku ve gölge düşmesini istemedik bu yüzden iptal ettik. Yüzde yüz profesyonel bir iş yapmasak ta oy pusulasından, zarflara, sayım döküm cetvellerinden il ilçe birleştirme tutanaklarına kadar her şeyi hazırlamış başarılı bir iş yaptığımız düşünüyorum.”

Mehmet Rustu Tiryaki Turkiyede Hukukcular Adalet Talebiyle Yasamini YitirdiDEM Parti eş genel başkan yardımcısı Tiryaki, halk oylamasına katılımın oldukça yüksek olduğunu, bununda bu yönteme inanan insan sayısının artmasından kaynaklandığını belirterek, “Katılım oldukça yüksekti. Yüksek katılım şunu gösteriyor, inanan sayısı artmış. Yaptığımız işe inananların sayısı o kadar artmış ki hasta ve yaşlı delegeler bile sandığa yoğun ilgi gösterdi” diye konuştu. 

Editör: Ferit Aslan