Merkez Sur ilçesi Silvan yolu üzerinde 70 dönüm alanda yapımına başlanan sosyal hizmet kampüsünde Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Çocuk Evleri Sitesi, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ile Kadın Konukevi bulunacak.

550 GÜNDE TAMAMLANACAK

Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti Danıştay, Emniyetin "Ses ve Görüntü Kaydı Alınmasına" ilişkin genelgesini iptal etti

Proje bedeli 292 milyon 985 bin lira olan sosyal hizmet kampüsünün 550 günde bitirilmesi hedefleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, kampüste yer alan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin sadece Diyarbakır'a değil, çevre illerine de hizmet vereceğini söyledi.

Huzurevinin 100 kişilik olacağını aktaran Polat, '' 40 kişilik Kadın Konukevi yapılıyor. 60 çocuğumuzun kalabileceği Çocuk Yaşam Merkezi şeklinde evler inşa ediliyor. 81 kişilik Engelsiz Yaşam Merkezi inşa ediliyor. Burası sosyal hizmet kampüsü şeklinde yapılıyor. Tüm bu hizmet alanlarının 550 günde bitmesi hedefleniyor. Diyarbakır'a tam donanımlı bir sosyal hizmet kampüsü kazandıracağız.''dedi.

Türkiye'de yaklaşık 70 ilde huzurevinin bulunduğunu belirten Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşlılara bakıyoruz çünkü kimsesi kalmayan yaşlılarımız var. Örneğin iş gücüne katılması gereken kişi, işe gidebilmesi için yaşlısını, anne ve babasını bırakıp gitmek zorunda kalıyor. Dolayısıyla bu sürekli de olabilir, geçici de olabilir. Yani yaşlısını merkezimize bırakıp işine gider, iş çıkışı da yaşlısını alıp evine götürebilir ancak şartların dayattığı koşullardan dolayı hiç kimsesi olmayan çok yaşlımız da var. Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi artık temel bir ihtiyaçtır."

(AA)

Editör: Özgür Ayaydın