Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı

Dicle Üniversitesi Yerleşkesinin enerjisinin bir kısmının güneşten sağlanması için çatı, otopark ve arazi taşınmazlar üzerine  12900 kilovatsaat enerji üretimi için Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak.

Bunun 800  kilovatsaat çatı, 2200  kilovatsaat otopark ve 9900 kilovatsaati de arazi üzerine kurulacak  12900 kilovatsaat kapasiteli olacak.

İhale, 20 Mart 2024 Çarşamba günü saat 14.00’te Dicle Üniversitesi Rektörlüğü Senato Odasında yapılacak.

KURAN FİRMA 15 YIL İŞLETECEK

İhale ilanında şu bilgiler yer aldı:

''Kiralama süresi, sözleşme tarihinden itibaren kurulum süresi hariç 15 yıldır. Kurulumun sözleşme tarihinden itibaren en fazla 1 yıl içerisinde tamamlanması gerekmektedir. Yüklenici tesis için alması gereken Geçici Kabul Belgesini, Sözleşme tarihinden itibaren 12 (oniki) ayda İdare’ye ibraz edemediği ve tesisi işletmeye alamadığı takdirde o tarihe kadar yaptığı yatırımlardan hiçbir ödeme talep etmeksizin sözleşmesi fesh edilerek, kesin teminatı irad kaydedilecektir.

KİRASI YILLIK 761 BİN TL

Elektrik üretim tesisinin işletilmesi sonucunda üretilecek aktif elektrik enerjisi karşılığında yüklenici tarafından İdareye geçici kabul tarihinden itibaren KDV hariç en az yüzde 8  olmak üzere ihalede teklif edeceği oranda pay verecekği vurgulanan ilanda, ''İhalede artırım bu oran üzerinden yapılacaktır. En avantajlı teklifin belirlenmesinde, en yüksek oran baz alınacaktır. Yıllık 761.000,00 TL arazi/yer kullanım bedeliniödeyecektir.'' denildi.

Editör: Özgür Ayaydın