Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı

AK Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın istifa ettirilmesinden sonra yaklaşık 2 aydır beklenen yeni il Başkanının kim olacağı sorusu bu akşam cevabını buldu.

Diyarbakır’dan il Başkanlığı için Ankara’ya çağrılan Mehmet Bozkuş, Şeyhmus Akbaş ve 2 aydır il başkanlığına vekaleten yürüten Raşit Ocak’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükleri öğrenildi.

Görüşmeden sonra Raşit Ocak’ın Diyarbakır İl Başkanı olarak atandığı öğrenildi.

RAŞİT OCAK KİMDİR?

1973 yılı Diyarbakır doğumluyum. 1991 yılı Manisa İmam Hatip Lisesinden,1995 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1996 yılı ile 1999 yılları arasında Diyarbakır'da serbest Avukatlık yaptı. 1999 yılında Avukatlık Mesleğime ara verdi. ilaç Sektöründe çalışmaya başladım 2010 yılına kadar Abdi |İbrahim ilaç Firmasında Bölge Müdürü olarak yöneticilik yaptı. 2010 yılında 2012 yılının sonuna kadar da Allergan ilaç firmasında hem Diyarbakır'da hem de Ankara'da Bölge Müdürlüğü görevini yürüttü. 2013 yılından İlaç firmasından Ayrılarak serbest avukatlık yapmaya devam etti. 2018 yılında yapılan Arabulucu sınavını kazanarak Arabuluculuk yapmaya hak kazandı. Serbest Avukatlık yanında Arabuluculuk yapmaya devam ediyor. 2015 yılında yapılan Kongre ile Ak Parti Yönetiminde görev aldı. 2015 yılı seçimler nedeni ile il Seçim İşleri Başkan yardımcılığı, SKM yönetiminde, il Hukukçusu ve il Eğitmeni olarak görev yaptı. 2016 yılında il Tanıtım Medya Başkanlığı görevine getirildi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 27 gün devam eden programların yöneticiliğini yaptı. 2021 yılında girdiği il yönetim kurulu üyeliğinde il Seçim işleri Başkanı, il teşkilat başkanı ve il Siyasi ve Hukuki işler Başkanı görevlerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından il Başkanlığı görevine getirildi. Evli ve 3 Çocuk babası.

Editör: Nazmi Kahraman