Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi ile ilgili şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığından bir müfettiş’in Diyarbakır’a geldiği gün Kaymakam ve belediye başkan vekilinin ise 5 gün izin alarak Diyarbakır’dan ayrıldığı öğrenildi.

145544

Kayapınar Belediyesinde son dönemde yapılan ihaleler ile ilgili şikayetlerin Bakanlığa bildirilmesi üzerine dün İçişleri Bakanlığından bir Mülkiye Müfettişi, iddiaları araştırmak üzere Diyarbakır4a geldi. 

Kayapınar Belediyesine gelen müfettişin şikayet konusu olan ihaleler ile ilgili belediyenin ilgili birimlerdeki sorumluların ifadesine başvurduğu ve ardından Diyarbakır Valiliğine geçerek çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. 

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

Unknown-58

KAYMAKAM 5 GÜN İZİN ALDI

Bakanlık müfettişinin Diyarbakır’ geldiği dün Kayapınar Kaymakamı ve belediye başkan vekili Arif Karaman’ın 5 gün izin alarak Diyarbakır’dan ayrıldığı ortaya çıktı. Karaman’ın, kanser tedavisi gören babasının durumunun ciddileşmesi üzerine izin alıp Diyarbakır’dan ayrıldığı öğrenildi. 

diyarbakir-kayapinarda-deprem-oldu.jpeg

TÜRKİYE’NİN SAYILI BORÇSUZ BELEDİYELERİNDEN BİRİYDİ

Diyarbakır’ın son yıllarda oluşan ve mimari açıdan Türkiye’nin en güzel yerleşim birimi olarak gösterilen Kayapınar Belediyesi, kayyımlar atanmadan önce Türkiye’nin borçsuz sayılı belediyeleri arasındaydı. 2016 yılından beri kayyım uygulamasının devam ettiği Belediye, bu dönemde bir çok değerli arazisini borçlarına karşılık satmak zorunda kaldı. 

Editör: Ferit Aslan