Diyarbakır’da, 14’ünde evlendirilen, 15’inde anne olan ve 19 yıl eşinden şiddet gördüğünü söyleyen Sevim Biçici, şimdi Diyarbakır’ın en eski ve en büyük ilçesinde başkanlığa talip oldu. 

DEM Partinin yerel seçimler için belediye eş başkan adaylığına gösterdiği isimler arasında çarpıcı hayat hikayelerine sahip olan adaylar ön plana çıkıyor. Bunlardan biri Diyarbakır’ın en eski ve en büyük ilçelerinden Silvan’da aday gösterilen Sevim Biçici. 

Silvan2.JpgSilvan DEM Partiden Kadri Esen ile birlikte eş başkan adayı olan 41 yaşındaki Sevim Biçici, baskılar nedeniyle 14 yaşında evlendirilmiş, 15 yaşında anne olmuş. Mezopotamya Ajansına konuşan Biçici, hayat hikayesini anlatırken, 19 yıl boyuncu eşinden şiddet gördüğünü ve kadın mücadelesi ile tanıştıktan sonra boşandığını söyledi. 

9Fef8C43 F317 4705 B275 F04420348110.JpgSilvan Belediye eş başkan adayı 4 çocuk annesi  Sevim Biçici, 21 yaşına geldiğinde evli olduğu erkek tarafından şiddet görmeye başladığını ve boşanmasının aile baskısı ve çocukları ile tehdit edilmesi nedeniyle uzun sürdüğünü söyledi. 

Siyasi çalışmalar yürüttüğü için bir süre tutuklu kalan Sevim Biçici, DBP’de PM VE MYK üyeliği yaptı. Biçici, şimdi Diyarbakır’ın tarihsel anlamda en eski ve en büyük ilçelerinden biri olan Silvan’da başkan olmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

Editör: Ferit Aslan