Diyarbakır DEM Parti Büyükşehir Belediyesi eş Başkan adayı Doğan Hatun, seçildikleri taktirde Diyarbakır’ın 17 mahallesine Kürtçe okullar açacaklarını söyledi. 

Göreve gelir gelmez önce Diyarbakır’ın pazar dilini Kürtçe yapacaklarını söyleyen DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir eş Belediye Başkan adayı Doğan Hatun, “Şehrimizin, sokaklarınızın, pazarımızın, işinizin, her şeyin, hizmetlerinizin adını Kürtçe yapacağız. Sekiz yıldır bu şehirde tek bir Kürtçe kültürel, sanatsal etkinlik yok. Teknik açıdan da yapacağımız çok sayıda projemiz var” dedi.

P H O T O 2024 03 12 10 17 32Hatun, Kürtçe müzik ve şarkılar için festivaller gerektiğini, artık kulakların pas tuttuğunu ve o pası sileceklerini de ifade ederek, “Neden bu şehirde Kürtçe kültür sanat etkinlikleri olmasın? Biz hiçbir dile karşı değiliz. Elbette Türkçe ve Arapça olacak, kim hangi dili isterse onu konuşacak ama bu şehirde ana dil Kürtçe olacak. Anaokullarından diğer okullara teknik alanlara kadar tüm faaliyetlerimiz Kürtçe olacaktır” dedi. Rudaw’a konuşan  Doğan Hatun konuşmasını şöyle sürdürdü:

P H O T O 2024 03 12 10 20 17“Kürtçe okulları muhakkak açacağız, kapatılanları da yeniden açacağız. Ferzad Kemanger, Zarokistan gibi. Bu okulları 17 mahallenin tamamında açacağız. Bunu biz sözden öte temel sorumluluk olarak söylüyorum. Çocuk küçükken kendi ana dilini konuşmuyorsa, büyüdüğünde de öğrenemez. Biz anneye de ana diline de çocuklarına da sahip çıkacağız.”

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

Editör: Ferit Aslan