CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kralkızı Dicle Barajı sulama kanalının 2212 km'lik ana sulama kanallarının 20 yıl önce yapıldığını ancak, geçen yıla kadar tek damla su geçmediğini söyledi.

tanrikulu (2)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde söz alan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’ın sorunlarına gündeme taşıdı. 

“AK PARTİ, DEVLET POLİTİKASINI SÜRDÜRÜYOR”

Tanrıkulu, vekili olduğu Diyarbakır ve Diyarbakır'ın temsil ettiği kimlik ile temsil ettiği coğrafya bakımından da öteden beri izlenen bir devlet politikası olduğunu söyledi. O devlet politikasının sürdürücüsünün maalesef AK Parti olduğunu söyleyen Tanrıkulu, “Sonuçta bölge enerji kaynaklarının, su kaynaklarının önemli merkezi. Aynı zamanda büyük tarım alanlarına sahip bölge. Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Şırnak ve bütün o bölge hem ürün çeşitliliği bakımından öyle hem de tercihler bakımından öyle. Fakat izlenen devlet politikalarının tercihinin sürdürücüsü AK Parti sonuçta bu su kaynaklarının enerjiye dönüşmesi konusunda devraldığı devlet politikalarını sürdürdü. Fakat bunun istihdama dönük, orada yerleşik insana ve refaha dönüşmesi noktasındaki politikalar konusunda ise devraldığı devlet politikasını sürdürdü” dedi. 

1_1

“2 YIL ÖNCE YAPILMIŞ KANALDAN TEK DAMLA SU GEÇMEMİŞ”

Sezgin Tanrıkulu, bölgede yapılan enerji ile ilgili barajların bitme aşamasına geldiğini ancak istihdama, refaha, kalkınmaya dönük olan ayakları ise tamamen yok sayıldığını söyledi. Kralkızı Dicle Barajı Sulama Kanalının 2212 km'lik ana sulama kanallarının 20 yıl önce yapıldığını ancak geçen yıla kadar tek bir damla su geçmediğini ifade eden Tanrıkulu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

1_2

“SU GEÇMEYEN VE ÇÜRÜYEN KANALLAR ŞİMDİ ONARILIYOR”

“Şimdi yeniden onarılıyor ve şu ana kadar sadece 26 bin hektarlık alan sulamaya açılmış bakın 20 yıl önce yapılan ve tamamen çürümeye terk edilen alanlardan bahsediyorum. Batman Sol Sahil Sulama Projesi, ki bu Batman olmasına rağmen Bismil ile ilgilidir ve büyük bir alanı kapsamaktadır. Bununla ilgili olarak ta sulama kanalları açısından yapılan bir şey yok! Bunun yani yatırımın planlanması ya da bütçe kaynakları ile alakası yok. Ben bunu bir siyasetçi olarak şöyle okurum: Tercih olarak! Yani bu sonuçta bir siyasal tercihtir, oraya aktarılması gereken kaynaklar, bölgeye aktarılmamıştır başka yerlere aktarılmıştır. Nitekim bu konuda yani böyle gayri resmi bildiğimiz bilgiler de var. Bu bir siyasal tercihtir! Bu tercihin nedeni de bir kez daha ifade ediyorum, Türkiye'nin çözülmeyen Kürt meselesidir.” 

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

Editör: Ferit Aslan