Ferit Aslan

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde, seçimden sonra görevden alınan 2 genel sekreter yardımcısı ve 21 daire başkanının istifa etmediği, sadece 1 daire başkanının istifa ettiği belirtildi. 

Yerel seçimlerden sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde kayyım dönemi sona ererken, göreve başlayan DEM Partili eş başkanlar, kayyımlar ile çalışan 2 genel sekreter yardımcısı ve 21 daire başkanını görevden aldı, yerlerine tedviren atamalar gerçekleştirdi. 

1051641 1344129525.Jpeg2 GENEL SEKRETER YARDIMCISI MERSİN VE ORDU’YA DÖNDÜ

Hasan Basri Güzeloğlu’nun döneminde Mersin’den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine getirilen genel sekreter yardımcısı Vedat Güngör, yönetimin değişmesi ile Mersin’deki Üniversite görevini döndü.  Vali Münir Karaloğlu döneminde yine genel sekreter yardımcısı olarak Ordu’dan Diyarbakır’a getirilen Bülent Civelek’te, DEM Partinin Büyükşehir’i kazanması ile Ordu’daki görevine geri döndü. 

2 GENEL SEKRETER YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI

Büyükşehir Belediyesinde şu anki Vali Ali İhsan Su’nun başkan vekilliği yaptığı dönemde genel sekreter yardımcılığına atanan Veysel Kızılay ve Ensari Erdem, yeni yönetim tarafından görevden alındı. 

AK PARTİLİ ADAYIN YEĞENİ İSTİFA ETTİ

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden’in Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı olarak görev yapan yeğeini Osman Bilden, yönetimin değişmesi ile görevinden istifa etti. Bilden, YRP’nin kazandığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başladı. 

Diyarbakır belediyelerine AK Parti'den mobbing iddiası Diyarbakır belediyelerine AK Parti'den mobbing iddiası

21 DAİRE BAŞKANI İSTİFA’DA DİRENİYOR

Büyükşehir Belediyesinde kayyımlar döneminde görev yapan 21 daire başkanı ve 2 genel sekreter yardımcısı yeni gelen yönetim tarafından görevden alınırken, yerlerine tedviren atamalar gerçekleştirildi. Görevden alınan daire başkanları ve 2 genel sekreter yardımcısına ise, istifa etmeleri, kurum bulmaları yada başka alanda görevlendirileceklerine dair 3 şart sunulmuştu. Daire başkanlarının henüz istifa etmedikleri öğrenildi. 

İSTİFA OLMAYINCA TEDBİREN ATANANLAR KADROYA ALINAMIYOR

Büyükşehir Belediyesinde görevden alınan 21 daire başkanı ve 2 genel sekreter yardımcılarının yerlerine tedviren atananların, mevcut kadroların boşaltılmaması nedeniyle resmi olarak veya vekaleten atanamadıkları öğrenildi. Uzmanlar, kadroda bulunanların kadroları boşaltmaması nedeniyle tedviren atamalara herhangi bir ödemede yapılamadığını ifade etti.

Editör: Ferit Aslan