Dün yapılan seçimlerde teknik nedenlerle ertelenen Diyarbakır’ın Kayapınar, Bismil ve Silvan ilçelerinde oy kullanımı sabah saatlerinde başladı. Başlayan oy kullanımı sona erdi. Yüzlerce delegenin oy kullandığı ilçelerde sandığa katılımın yüksek olması dikkat çekti. Seçimde kazananın olup olmayacağı yapılacak oylamadan sonra belli olacak.

KAYAPINAR

Kayapınar ilçesinde dün teknik nedenlerle ertelenen seçimler bugün ilçeye bağlı Ayaz Elgance'de yapıldı. 24 sandıkta oy kullanmak için 4 bin 500 delegenin oy kullanımı yağmur ve soğuk havaya rağmen sürdü. Yurttaşlar oy kullanımı için dışarıda beklerken ateş yakıp, etrafında sohbete durdu. Oy kullanımı sona ererken, sayıma geçildi.

SİLVAN

İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

Dün teknik nedenlerle ertelen Silvan ilçe seçimi de bugün yenilendi. Oy kullanma işlemine çok sayıda delegasyon katıldı. Delegasyonlar bugün Silvan’da Gold Park Düğün Salonu'nda başlayan seçimlerde 2 bin delege ile sandık başına gitti. 5'i kadın, 13 belediye eşbaşkanı adayı seçimi için oy kullanma işlemi sona erdi.

BİSMİL

Bismil ilçesinde de seçim yeniden start aldı. Zal Düğün Salonu’nda gerçekleşen seçimde Bismil Belediyesi eşbaşkanlığı için 4 kadın 10 erkek aday adayı için delegasyonlar oy kullandı. Delegeler seçim salonuna gelir gelmez demokrasi şöleni halayı çekti. Açılış konuşmasının ardından saat 14.30 sıralarında oy verme işlemi başladı. Ardından seçim için kurulan 8 sandıkta bin 900 delege oy vermeye başladı.  Oy verme işlemi önce engelli, yaşlı, hastalar başta olmak üzere başladı. Oy verme işlemi sona ererken sandıkların tasnifine başladı.

Editör: Nazmi Kahraman