Eyüp Kaçar

Burası kentin ilk halı sahalarından biri olan Tek Kapı’daki Altındağ Futbol sahası. Bu karede bugün Türkiye’ye mal olmuş, yaptıkları filmler ve yazdıkları bestelerle herkesin gönlünde taht kuran sanatçılar yer alıyor. Bu isimleri bir araya getiren etkinlik ise Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde yapılan bir futbol maçı.

Karede gazetecilerin yanısıra o zamanlar henüz şöhret basmaklarını yeni yeni tırmanan Mahsun Kırmızıgül ile Diyarbakır’ın ünlü sanatçısı Bedri Ayseli ile sinema oyuncusu Ali Tutal da yer alıyor.

1988 yılında çekilen fotoğraf, bizleri 35 yıl öncesine götürdü. Gazeteci Muhittin Ertaş’ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta, sanatçıların yanısıra Diyarbakır kamuoyunun da yakından tanıdığı yazarımız Sıddık Algül, gazeteciler Faruk Balıkçı, Ramazan Yavuz, İhsan Dörtkardeş ve Ntv Diyarbakır Temsilcisi Nizamettin Kaplan gibi isimler de var.

Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor Diyarbakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor

Peki fotoğrafta başka kimler var ?

Ayaktakiler (soldan sağa ) Münir Menan, İhsan Dörtkardeş, Mahsun Kırmızıgül, Bedri Ayseli, Ali Tutal, Emin Sevmiş, Bedrettin Gündeş, Kemal Güven, Muhittin Ertaş

Oturanlar(soldan sağa) Ramazan Yavuz, Nizamettin Kaplan, İlker Çatalbaş, Sıddık Algül, Faruk Balıkçı.

Editör: EYYUP KAÇAR