Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak Yola çıktı, Diyarbakır'da 21 kat artacak

Diyarbakır’da, 40 yıl önce belediye başkanlığı, ardından iki dönem Milletvekilliği yapan Nurettin Dilek’in yeğeni Mehmet Dilek’te şimdi Sur Belediye Başkanlığına talip oldu. 

Photo 2024 02 10 19 50 19 2Diyarbakır’da, yerel seçimler için siyaset sahnesi ısınırken, adayların seçim çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Seçim çalışmasını yürüten adaylardan biride Diyarbakır eski belediye başkanı Nurettin Dilek’in yeğeni Mehmet Dilek. 

AK Parti Sur Belediye Başkan adayı olan Mehmet Dilek’in amcası Nurettin Dilek, 1984-1987 yılları arasında Diyarbakır Belediye Başkanlığı ve ardından iki dönem ANAP’tan Milletvekilliği yapmıştı.

Sanayici ve çiftçi olan 65 yaşındaki 3 çocuk babası Mehmet Dilek, Diyarbakır Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği yapan amcası Nurettin Direk’in kendisi ve ailesinin de siyaset ile ilgilenmesine neden olduğunu ifade etti. 

P H O T O 2024 02 10 19 50 19

Nurettin Dilek’in belediye başkanlığı döneminde daha büyükşehir olmayan Diyarbakır Belediye Başkanlığı binası Sur ilçesinde tarihi Ulu Caminin karşısında bulunuyordu. Yeğen Mehmet Dilek şimdi geçmişte amcasının makamının bulunduğu ve sonradan ilçe olan tarihi Sur’u yönetmeye talip oldu. 

Editör: Ferit Aslan