Diyarbakır Merkez Bağlar Belediyesi'nde özel kalemle birlikte 5 ayrı görev yapan belediye başkan yardımcısı ve bir personel rüşvet aldıkları iddiasıyla tutuklandı.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi ''rüşvet'' iddilarıyla çalkalanıyor. Bağlar Bdelediyesi'nde başlayan rüşvet iddiası imar müdürlüğündeki bir personelin gözaltına alınmasıyla başladı. Daha sonra da özel kalem müdürlüğü ile birlikte 5 ayrı görev yürüten belediye başkan yardımcısına kadar uzandı.

OLAY NASIL GELİŞTİ

Bağlar Belediyesi ile işi olan bir kişi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görevli F.K'nın kendisinden rüşvet istendiğini polise bildirdi. Durumun polise bildirilmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün seri numaraları alınmış paraları arabanın bagajına koyarken, F.K'yı suç üstü yakaladı.

BAŞKAN YARDIMCISI DA İŞİN İÇİNE KARIŞTI
 
F.K'nın gözaltına alınarak sorgusu sürerken, işin içine Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı da karıştı. KOM’da ifadesi alının ve imza yetkisi bulunmadığı belirtilen F.K.’nın ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan imardan sorumlu başkan yardımcısı S.A'nın da ifadesi alındı.

İKİSİ DE TUTUKLANDI

Başkan Yardımcısı S.A., ve F.K'nın Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları tamamlandı. İfadelerinin alınmasından sonra Nöbetçi Mahkeme'ye sevk edilen 2 kişi de tutuklandı.

5 KOLTUKLU BAŞKAN YARDIMCISI

Bağlar Belediyesinde yürütülen, ''Rüşvet operasyonunda'' tutuklanarak cezaevine gönderilen Başkan Yardımcısı S.A’nın hem Başkan Hüseyin Beyoğlu’nun özel kalem müdürlüğü hem de 4 ayrı şube müdürlüğüne bakması ile gündeme gelmişti. 

Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı

Başkan Hüseyin Beyoğlu Belediye Başkanı olmasından sonra Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nde acil tıp teknisyeni olarak görev yapan S.A., Bağlar Belediyesi'nde Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirilmişti.

Özel kalem müdürü olarak belediye görev yapan S.A’ya, daha sonra belediyenin önemli şube müdürlüklerinden İmar ve Şehircilik, Yapı Kontrol, Teftiş Kurulu ile Kültür ve Sosyal İşler müdürlükleri de verilmişti.

Editör: EYYUP KAÇAR