Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü

Diyarbakır’da, 31 Mart seçimlerinden sonra belediyelerde devirler yaşanırken, Bağlar belediyesinde bu ay gelen 51 milyon ödeneğin sadece maaşlara yettiği, SGK primlerinin yatırılamadığı iddia edildi. 

Diyarbakır merkez Bağlar belediyesinde geçen dönem HDP’den meclis üyeliği yapan Veysi Kuzu, sosyal medya hesabından AK Partiden DEM Partiye geçen Bağlar Belediyesi ile ilgili çarpıcı paylaşımlarda bulundu. 

213701 741727849.Jpeg“TÜM MÜDÜRLER EŞİNİ ÇOCUĞUNU İŞE ALDIRDI”

“Bağlar’da kimler işe alındı” başlığı ile yapılan paylaşımda, “Akp Diyarbakır kadın kolları eski başkanı, Akp Bağlar ilçe kadın kolları başkanı Akp Bağlar ilçe gençlik kolları başkanı,  Akp meclis üyelerinin en az 1 çocuğu kardeşi vb. işe alındı. Şefika teyzenin torpillisi işe alındı. 1-2 müdür dışında tüm müdür eşini çocuğunu belediyede işe aldırdı. Osmanlı'da bile geçiş için memur olan babanın emekliliği beklenirdi. Bunlar Osmanlıyı da aşmış. Ama lale devri bitti. Bağlarda onca yoksulluk varken belediyede referanssız tek bir insan bile işe alınmadı. Belinde silahı, elinde tesbihi, altında audisi olan insanlar işe alındı” dedi. 

“51 MİLYON GELDİ ANCAK MAAŞLARA YETTİ”

Eski meclis üyesi Kuzu, bu ay Bağlar Belediyesine İller Bankasından 51 milyon ödenek geldiğini de belirterek, “Bağlar belediyesinde son durum. Bu ay iller bankasından gelen 51 milyon TL nin tamamı ancak personel limited şirketindeki personellerin(eski adıyla taşeron) maaşına yetti. Maaşı yatan personellerin SGK’sı  yatırılamadI ve toplam 15 milyon bu ay için SGK ve vergi borcu oluştu” dedi. 

Editör: Ferit Aslan