Diyarbakır’da, iktidar partisinin büyükşehire aday göstereceğini yarın açıklayacağı Mehmet Halis Bilden, kimdir, geçmişte hangi kurumlarda çalışı, yöneticilik yaptı, detaylar haberimizde.

Diyarbakır’da, AK Partiden büyükşehir belediyi başkan adaylığı için tek başvuru yapan isim olan Mehmet Halis Bilden, beklendiği gibi yarın AK Parti tarafından Diyarbakır’ın büyükşehir belediye başkan adayı olarak kamuoyuna açıklanacak. Peki, Bilden kimdir, nerelidir, hangi kurumlarda çalıştı ve yöneticilik yaptı, işte ayrıntılar. 

MEHMET HALİS BİLDEN KİMDİR ?

Photo 2023 11 19 23 43 27.JpgMehmet Halis Bilden, 1968 yılında Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde doğdu. Diyarbakır İmam Hatip Lisesi ve ardından Dicle Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Mimarlık bölümünden mezun olan Bilden, yüksek lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlık Bölümü ve TOBB Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme bölümünde yaptı. 

MEHMET HALİS BİLDEN ÖZGEÇMİŞ

İş tecrübesine İstanbul Pendik Belediyesinde kontrol mühendisi olarak başlayan Bilden, daha sonra sırasıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Daire başkanlıkları, Adana Büyükşehir Beledisinde daire başkanlıkları ve Seyhan Belediyesinde yöneticilik yaptı. 

Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi

Photo 2023 11 19 23 46 51.JpgGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Et ve Balık Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği ve başkanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Bilden, 2016-2017’de AFAD Başkan vekilliği yaptı. 

Halen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma İstanbul 4. Bölge Kurulu Başkanı olan Mehmet Halis Bilden İngilizce biliyor, evli 3 çocuk babasıdır. 

Editör: Ferit Aslan