Ferit Aslan

''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır'' ''Köroğlu Destanı'nın geçtiği yer Diyarbakır''

Diyarbakır'da, 2 dönemdir kayyımlarla yönetilen belediyelere partilerin kimin aday göstereceğini gözler çevrilirken, AK Partinin büyükşehir için başvuran adayın dışındaki 3 isim ile birlikte anketlerle nabız yokladığı ortaya çıktı. 

-457AK PARTİYE TEK BAŞVURU YAPILDI

Diyarbakır'da, AK Parti'den büyükşehir belediye başkan adaylığı için sadece AFAD eski Başkanı Mehmet Halis Bilden başvuru yaparken, bunun dışında hiç başvuru olmaması dikkat çekmişti. Beştepe'de geçtiğimiz haftalarda AK Parti Diyarbakır teşkilatının yaptığı ön seçimden sonra gözler Pazartesi günü açıklanacak adaya çevrildi. 

-458ANKETLERLE 4 İSİM İÇİN NABIZ YOKLANIYOR

AK Parti'nin başvuran Mehmet Halis Bilden ile birlikte Diyarbakır'da anketlerle 4 ismi daha oylamaya sonduğu ve çıkan sonuca göre karar vereceği belirtiliyor. Diyarbakır'dan telefonla aranan kişilere Bilden'in dışında 3 isim daha sorularak, hangisinin büyükşehir adayı olması gerektiği soruluyor. 

AK PARTİ'NİN İSMİNİ SORDUĞU 3 ADAY KİM?

AK Partinin Diyarbakır için anket ile yaptığı nabız yoklamasında Mehmet Halis bilden'in dışında eski Milletvekili Ebubekir Bal, eski il başkanları Muhammet Akar ve Mehmet Şerif  Aydın'ın da isimlerini  sorduğu öğrenildi. AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili iş insanı Ebubekir Bal'a daha öncede AK Parti Diyarbakır il Başkanlığı teklifi götürülmüştü. 

Editör: Ferit Aslan