Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları Diyarbakır'da akıl ve zeka oyunları

Özgür Ayaydın

Diyarbakır İl Müftülüğü, vekil imam ve müezzin alımı için ilana çıktı.

İlanda, İl Müftütlüğü ve llçe müftülüğünde İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak çalışanlardan askerlik, aylıksız izin, görevden uzaklaştırma, geçici görevlendirme, hastalık ve benzeri nedenlerle görevden ayrılan cami görevlilerinin yerine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğince açıktan vekil  İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım alımı yapılacağı belirtildi.

Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım atamasının sözlü sınav yapılacağı belirtilen ilanda,  ''Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak, Vekil Müezzin-Kayyımlık için en az lise mezunu olup hafız olmak. (İmam-Hatip Lisesi mezunu olanlar için hafızlık şartı aranmaz.)'' ifadesi yer aldı.

Vekil Imam Alim Ilani

KPSS'DEN 60 ŞARTI

Adayların 22 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olması gerektiği aktarılan ilanda,  alınacakların 1 süreyle görevlendirileceği aktarıldı.

31 Ocak 2024 gününe kadar yapılacak başvuruların ardından 7 Şubat 2024 günü başlayacak mülakatlarda  70 puan alacaklar başarılı sayılacak.

Editör: Özgür Ayaydın