Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı

Ferit Aslan

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde yerine kayyım atanan ve mahkemenin kesinleşmiş beraat kararına rağmen görevine iade edilmeyen Ahmet Kaya, PİA’nın eş genel başkanı oldu.

-416Kuruluşu 6 ay önce resmileşen Halkın Umudu Partisi (UMUD PAR) dün  yaptığı 1.Olağan Kongresinde isim önemli kararlar aldı. UMUD PAR, kuruluşu 7 yıldır kuruluş dilekçesi alınmayarak engellenen İnsan ve Özgürlük Partisine (PİA) ismini aldı. Böylelikle 7 yıldır kuruluş dilekçesi alınmayan PİA, resmen kurulmuş oldu. 

-417

Halkın Umudu Partisi (UMUD PAR) Ankara’da, dün  1.Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye, çok sayıda siyasetçi , yazar ve aktivistin yanı sıra İnsan ve Özgürlük partisi (PİA ) eski  genel Başkanı ve DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç ve HDP ve PİA İttifakından Diyarbakır’ın Ergani Belediye Eş Başkanı seçilen ve sonra yerine kayyım atanan Ahmet Kaya da katıldı.

-4186 AYLIK PARTİ, 7 YILDIR KURULUŞU ENGELLENEN PARTİNİN İSMİNİ ALDI

Halkın Umuda Partisinin partileşme süreci, 7 yıldır kuruluş dilekçesi alanmadığı için kurulması engellenen İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) ile ortaya çıktı. UMUD-PAR, 28.07.2023 tarihinde 35 kurucuyla başvurusunu yaparak resmen kurulmuş oldu. Türkiye’nin 133 siyasi partisi olarak 6 ay önce faaliyetlere başlayan parti, birinci kongresinde önemli bir karar aldı.

-419CİNSİYETÇİ OLMAYAN EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİLDİ

Ankara Kızılay’da yapılan 1. Olağan Kongrede, alınan dikkat çekici kararlardan biri de, Türkiye siyasal hayatında bir ilk olan cinsiyetçi olmayan, yetki paylaşımına dayalı eş başkanlık sistemine geçildi. İki dönem kuralı getirilerek eş başkanların iki dönem ile sınırlandırıldı. Adını kurulması 7 yıldır engellenen İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) olarak değiştiren partinin yeni eş genel başkanları ise, Davut Güler ve yerine kayyım atanan Ergani Belediye eş başkanı Ahmet Kaya oldu.

Editör: Ferit Aslan