Ferit Aslan

Diyarbakır'da, 31 Mart'ta yapılacak belediye seçimlerinde yarışacak adayları belirlemek için DEM Parti 6 düğün salonu ve ilçe binalarında sandık kuracak. Binlerce delege, kurulan sandıklarda kullanacakları oy ile adaylarını belirleyecek.

Yerel seçimde ilk kez farklı bir yöntem deneyen DEM Parti belediye başkan adaylarını binlerce kişinin oy kullanacağı ön seçim ile belirleyecek. Diyarbakır'da, yarın merkez ve 17 ilçede düğün salonları ile partinin ilçe binalarında kurulacak sandıklarda delegeler aday adayları arasında adayı belirleyecek. 

-492Diyarbakır merez Kayapınar, Yenişehir, Bağlar ve Sur ilçeleri ile Ergani ile Silvan ilçelerindeki delegeler belirlenen düğün salonlarında oy kullanacak. Diğer ilçeler ise DEM parti ilçe binalarında aday belirlemek için oylarını kullanacak. 

Diyarbakır'daki rüşvet davasında tahliye çıktı Diyarbakır'daki rüşvet davasında tahliye çıktı

Konu ile ilgili DEM Partiden yapılan açıklamada, Diyarbakır'da gerçekleştirilecek halk oylamasının sabah saat 08.00'de başlayacağı ve aday adaylarından birinin yüzde 50 +1 oy alamaz ise seçimin ikinci tura kalacağı belirtildi. 

-491

Editör: Ferit Aslan