Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait olan 6 taşınmazı seçim öncesi milli eğitim müdürlüğünü 25 yıllığına tahsis etme kararı aldı. 

Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor

Kayyım ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, 10 Ocak’ta aldığı karar ile, Büyükşehir Belediyesine ait olan, Ali Emiri Bilgi Evi, Merkez Bilgi Evi, Şehit Ali Gaffar Okan Akademi Lise, Temapark Kitap Kafe, Kardeşlik Parkı ve Kent Meydanı Kitap Kafesini 25 yıllığına Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis etti.

5Bbb53Ffae78491Ed49D5F4C.jpgKarar, “öğrencilerin uygun ders çalışma alanlarına kavuşması, öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve öğrencilerin zararlı ortam ve alışkanlıklarından korunması ile sınavlara hazırlık ve akademik seviyelerinin yükseltilmesi, Halk Eğitim Merkezlerince açılan kurslarda kayıtlı kursiyerlerimizin daha etkin faydalanabilmesi" gerekçesine dayandırıldı. 

75987206 E S D85Ut N9 R4U Zl2 D Xz J P B Go Kz Lf Xdz Q X Q7V9 82 Bk

CEGA Medyanın konuştuğu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, alınan kararı doğrulayarak, olası bir yönetim değişikliğinde öğrencilerin mağdur edilmemesi için böyle bir karar alındığını ifade ettiler. Yetkililer, söz konusu 6 taşınmazdaki eğitim faaliyetlerinin zaten milli eğitim personeli tarafından yürütüldüğünü de sözlerine eklerdiler. 

Editör: Ferit Aslan