Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor

DEM PARTİ 37-0 YAPTI

Belediye meclis üyelikleri seçiminde ilk kez AK Parti 2004 yerel seçimlerinden bu yana merkez Bağlar ilçesinden meclis üyesi çıkaramadı. DEM Partisi, 37 belediye meclis üyeliğinin tamamını da kazandı.
Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde 3, Kayapınar’da 1 ve Sur’da 3 meclis üyesi çıkaran AK Parti, Diyarbakır’da ilk kez Bağlar ilçesinden bir meclis üyesi çıkaramamış oldu.
AK Parti Diyarbakır merkez ilçesi Bağlar’dan, 2014 seçimlerinde 10, 31 Mart 2019 seçimlerinde ise 7 belediye meclis üyesi çıkarmıştı. 

BAĞLAR FORMÜLÜ ÇÖKTÜ MÜ?

Diyarbakır’da, 2019’da yapılan seçimlerde Bağlar Belediyesini HDP adayı Zeyyat Ceylan kazanmış, ancak KHK’lı olduğu gerekçesiyle YSK mazbata ikinci parti olan AK Parti adayı Hüseyin Beyoğlu’na verilmişti.

31 Mart seçimlerinden önce de seçimleri DEM Partinin kazanması durumunda, kayyım değil, “Bağlar Formülünün” devreye konulup, mazbataların ikinci gelen partiye verileceği konuşulmuştu.

Editör: Ferit Aslan