Büyükbaş veya küçükbaş hayvanlarının başıboş şekilde şehir merkezinde veya karayollarına yakın bölgelerde bırklıması trafik kazalarının yanı sıra insan ve çevre sağlığını da olumsuz etkiliyor.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde de bu ihlalin önlenmesi için kaymakamlık çalışma başlattı.

Hazro Kaymakamlığından yapılan açıklamada, meskun mahallelerde, cadde, sokak ve mezarlıklara sahipsiz hayvan bırakıldığı ve yapılan uyarılara rağmen bunların kamu sağlığını ve düzenini ihlal ettiği belirtildi.

PARA CEZASI VERİLECEK

Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı Diyarbakır'daki ihalelerin incelenmesi kararlaştırıldı

İlçe merkezinde hayvanların meskun mahalde, cadde, sokak ve mezarlıklara başıboş olarak bırakılması, tek olarak veya sürüler halinde cadde veya sokaklarda gezdirilmesi, park, bahçe, arsa, meydan, yeşil alan, abide avlusu, çamlık ve mezarlık gibi yerlerde otlatılması ve buralara bağlanmasının yasak olduğu aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

''Başta kolluk ve zabıta birimleri olmak üzere yetkili birimlerce denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek, yapılan denetimler esnasında aksine hareket edenlerin tespiti halinde yukarıda belirtilen mevzuat hükümlerine uygun olarak gerekli işlemler yapılarak 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66. Maddesi ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesinde öngörülen idari para cezaları tatbik edilecektir.''

Editör: Özgür Ayaydın