Ferit Aslan

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesindeki Şehir Hastanesi inşaatına yakın yaşayanlar, kullanılan dinamitler yüzünden her gün deprem yaşadıklarını belirtiyor. 

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

Diyarbakır’da inşaatına geçen yıl başlanan ve temel kazma işlemlerinde bölgenin kayalık olması nedeniyle halen tamamlanamayan Şehir Hastanesinin kazısında dinamit kullanılması yakında yaşayanları korkutmaya devam ediyor. 

P H O T O 2024 01 26 14 59 33CEGA Medyayı arayan Fırat Mahallesi Dorşin Caddesi çevresinde oturan vatandaşlar, dinamit kullanılması nedeniyle özellikle çocuklarının çok korktuğunu ve her patlatmada 4 şiddetinde 4-5 saniye sallandıklarını belirtiler. Adeta her gün her patlama ile birlikte depremi yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, bu işe bir çözüm bulunmasını istediler. 

P H O T O 2024 01 26 14 59 34Geçen yıl da aynı sorunlar yaşandığını ancak tepkiler üzerine dinamit ile patlatma işinin azaltıldığını söyleyen mahalle sakinleri, bu yıl yeniden patlayıcı ile temel kazma işlemlerinin artık ürkütücü boyuta geldiğini ifade ettiler. Vatandaşlar, teknolojinin çok geliştiğini, şehrin göbeğinde olan bir kazıda dinamit kullanma yerine başka teknik yöntem ve iş makinalarının kullanılabileceğini söyledi. 

Editör: Ferit Aslan