Diyarbakır’da düzenlenen ve aralarında İzmir ve Manisa gibi batı illerinden satranç oyuncusunun katılacağı turnuva bugün başlıyor. 

Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor Diyarbakırlı taş ustaları kentin tarihini yaşatıyor

-250

Doğu Pediatri Derneğince düzenlenen ve Orzaks ilaç firması tarafından desteklenen Satranç turnuvası ile ilgili yapılan açıklamada,  Satrancın akademik performans ile doğrudan ilişkili olduğunun ortaya çıkması, eğitim sisteminde önemli bir yer almasını sağladığı belirtildi. Satrancın, çocukların yeteneklerini farkına varmalarına, geliştirmelerine ve zekalarını daha etkili bir şekilde kullanmalarına da katkıda bulunduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bunların yanı sıra satranç çocukların planlama, seçenekleri değerlendirme, imgeleme, odaklanma, analiz, öngörü ve kuramsal düşünme gibi becerilerinin gelişmesine de yardımcı olmaktadır. Doğu Pediatri Derneği tarafından düzenlenen ve Orzaks ilaç tarafından koşulsuz destek sunulan 2. Doğu Pediatri Satranç Turnuvası bugün Diyarbakır’da başladı.”

-249Turnuvaya,  Diyarbakır, İzmir, Batman, Şanlıurfa, Bitlis, Elazığ, Malatya, Mardin, Siirt, Mersin, Gaziantep ve Manisa’dan lisanslı 195 satranç oyuncusu başvururken, 2. Doğu Pediatri Satranç Turnuvasında oyuncular  6 Tur şeklinde  2 gün boyunca ter dökeceği belirtildi. 

Merkez Kayapınar ilçesi Özel hürriyet kolejinde bugün sabah başlayan turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere toplam 33.000 bin ödül ve katılım sağlayan her oyuncuya da hediyeler verilecek.

Editör: Ferit Aslan